Hidastuiko Windows yhtäkkiä? Syy voi olla tässä

Julkaistu:

Windows-ongelmat
Etenkin Windows 7-, mutta myös Windows 10 -käyttäjät ovat tuskailleet viimeisimpien Windows-päivitysten kanssa.
Microsoftin viikko sitten julkaisemat huhtikuun päivitykset ovat aiheuttaneet ongelmia lukuisille käyttäjille. Asiasta kertovat muun muassa ZDNet ja Techspot, ja Microsoft on itsekin vahvistanut ongelmia löytyvän.

Eniten ovat kärsineet Windows 7 -käyttäjät, joilla on asennettuna Sophoksen tai Avastin yrityssuojaus tai Aviran tietoturvaohjelmisto. Tietokoneet eivät käynnisty uudelleen tai ne toimivat selvästi aiempaa hitaammin. Joillakin on kestänyt useita minuutteja päästä Windowsin kirjautumisruutuun asti tai avata Tehtävienhallinta.

Windows 7:n lisäksi vaikeuksia ovat kohdanneet myös Windows 8.1 -käyttäjät. Windows 10 -käyttäjien tilanne näyttää valoisammalta, mutta heilläkin on ongelmansa. Microsoftin mukaan Arcabit-tietoturvaohjelmiston käyttäjät saattavat myös Windows 10:ssä kärsiä ongelmista huhtikuun päivitysten jälkeen.

Lisäksi Microsoft tietää ongelmasta muun muassa Windows 10:ssä ja Windows 8.1:ssä, joka tietyissä tilanteissa estää tiedostojen tai kansioiden nimeämisen uudelleen. Tämä vika ei koske Windows 7:ää.

Microsoft on toistaiseksi estänyt huhtikuun päivitykset koneisiin, joissa ajetaan Sophosia tai Aviraa. Avast on julkaissut hätäpäivityksen ongelman korjaamiseksi. Myös Arcabit on laittanut korjauksen jakeluun.

Microsoftin päivitysongelmat ovat yleisesti tiedossa, ja vastaavaa on tapahtunut ennenkin. Eniten huomiota sai Windows 10:n syksyn suurpäivitys October 2018 Update, joka kaikkien ongelmien takia näyttää nyt jäävän monelta kokonaan saamatta.
Tässä uusimmassa tapauksessa ei tosin ole täysin selvää, johtuvatko ongelmat enemmän Microsoftista, antivirusohjelmien tekijöistä vai molemmista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt