Netflix sai ihmeteltävää – Disney+ on halvempi ja tarjoaa tavaraa, jota ei muualla ole - Digitoday - Ilta-Sanomat

Netflix sai ihmeteltävää – Disney+ on halvempi ja tarjoaa tavaraa, jota ei muualla ole

Disney+ aloittaa marraskuussa, mutta ei välttämättä vielä hetkeen Suomessa. Hinta on kuitenkin houkutteleva.

Disneyn suunnitelmiin kuuluu muun muassa oma the Mandalorian -niminen Star wars -maailmaan sijoittuva sarja.

12.4.2019 12:59

Viihdejätti Disney paljasti yksityiskohtia odotetusta suoratoistopalvelustaan, josta saattaa kehittyä merkittävä haastaja Suomessakin erittäin suositulle Netflixille. Disney+:sta kertovat muun muassa Engadget ja Cnet.

Disney+ aloittaa 12. marraskuuta Yhdysvalloissa, ja palvelu on tarkoitus avata kaikilla "merkittävillä" markkinoilla Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Latinalaisessa Amerikassa seuraavan parin vuoden aikana.

Hinta on 6,99 dollaria kuukaudessa tai 69,99 dollaria vuodessa, mikä on selvästi Netflixin 13 dollaria kuukaudessa maksavaa normaalitilausta vähemmän. Netflixin halvin vaihtoehto perustilaus maksaa 9 dollaria kuukaudessa, yhtiön juuri nostettua hintojaan. Euroopan-hinnakorotuksista ei ole vielä kerrottu.

Alempaa hintaa selittää Disney+:n Netflixiä pienempi tarjonta. Silti mukana on ensimmäisenä vuonna muun muassa koko Pixar-elokuvien kirjasto ja kaikki Tähtien sotaan liittyvä sisältö ja runsaasti Marvel Cinematic Universen materiaalia. Viidentenä vuonna palvelun on määrä sisältää yli 50 alkuperäissarjaa, yli 10 000 vanhaa jaksoa ja yli 500 elokuvaa. Simpsonit-sarja tulee kokonaisuudessaan suoratoistettavaksi vain Disney+:n kautta.

Vaikka Disney+:n valikoima olisi verrattain pieni, kyseessä voi olla merkittävä isku Netflixille. Disney on aiemmin sanonut vetävänsä omat sisältönsä pois Netflixistä.

Disney odottaa saavansa 60–90 miljoonaa tilaajaa tilivuoden 2024 päätteeksi. Netflixillä on tällä hetkellä lähes 140 miljoonaa tilaajaa.

Netflixin strategiana on ollut siirtyä koko ajan enemmän kohti omia tuotantoja, joita se ei lisensoi kilpailijoilleen. Netflix on perustellut hinnankorotuksia nimenomaan omien sisältöjen tuotantokuluilla.

Suomeen Disney+:n tulosta ei ollut tarkempaa tietoa palvelusta. Voi myös olla, että Suomeen rantautuessaan Disneyn palvelu ei välttämättä tarjoa katseltavaksi koko katalogia, sillä suuri osa ohjelmalisensoinneista tehdään alueittain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?