Microsoftin uusittu selain on Chromea nopeampi – tässä syy

Microsoft jätti uusitusta Edgestä paljon pois, The Verge kertoo. Kysymys kuuluu, miten paljon tulee myöhemmin takaisin.

Uuden Edgen testiversio on halukkaille ladattavissa.

12.4.2019 7:00

Microsoft julkaisi juuri esiversion rajusti uusitusta Edge-nettiselaimestaan. Uusi selain vaikutti IS Digitodayn testissä heti näpsäkältä ja toimivalta.

Uusi selain perustuu Chromium-teknologiaan, jota muun muassa Googlen Chrome-selain käyttää. Paljon on kuitenkin karsittu tai muutettu, mikä osaltaan selittää nopeutta tässä vaiheessa. The Vergen mukaan Microsoft kertoi poistaneensa tai korvanneensa uudessa Edgessä yli 50 Chromiumin toimintoa suorituskyvyn parantamiseksi.

Poistettujen tai korvattujen toimintojen joukossa ovat esimerkiksi Google Now, Google Cloud Messaging, Google Pay, Maps-paikannus, vaarallisista verkkosivuista hälyttävä safe browsing, oikeinkirjoituksen tarkistus, kääntäjä, lomakkeiden automaattitäydennys ja palautteet. Tiedot ovat peräisin Microsoftin PowerPoint-esityksestä.

The Verge jätti epäselväksi, onko poistettuja toimintoja jossain vaiheessa tarkoitus tuoda Edgeen, vai rakentaako Microsoft niille omiin palveluihinsa perustuvat korvikkeet. Työ Edgen kehittämiseksi on toki kesken, ja tulossa ovat ainakin AMR-suoritintuki, parempi pdf-tiedostojen käsittely, akkukeston viilauksia, tasainen ruudun vieritys ja web-tunnistus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?