Etkö saanut vielä uutta Windows-päivitystä? Et välttämättä saa sitä koskaan

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft on mahdollisesti heittänyt pyyhkeen kehään epäonnisen Windows 10 -päivityksensä kanssa.
Microsoftin viime syksynä julkaisema Windows 10:n ominaisuuspäivitys October 2018 Update (versio 1809) ei ole vieläkään tavoittanut lähellekään enemmistöä käyttäjistä, tilannetta seuraava AdDuplex laskee Computerworldin mukaan. Vain neljännes tutkituista Windows 10 -koneista ajoi päivitystä 26. maaliskuuta.

Merkittävintä on, että leviäminen on hidastunut selvästi kuukaudessa viitaten siihen, että Microsoft saattaa vetää päivityksen jakelusta ennen kuin se tavoittaa edes puolta käyttäjistä. Microsoft kontrolloi itse, missä tahdissa päivitystä on tarjottu käyttäjille.

– Parin kuukauden vaatimattoman, mutta tasaisen kasvun jälkeen näyttää siltä, että nykyisen päivityksen kasvu on hidastumassa dramaattisesti ennen seuraavaa päivitystä. Ei näytä todennäköiseltä, että [1809] tavoittaa edes puolia Windows 10 -pc:istä ennen kuin April 2019 Updaten jakelu alkaa, AdDuplex arvioi.

April 2019 Update (versio 1903) on vanha nimitys Windows 10:n seuraavalle suurelle ominaisuuspäivitykselle, joka nyt tunnetaan nimellä May 2019 Update. Sen jakelun odotetaan alkavan toukokuussa.
Voi siis olla, että Microsoftille tuli yksinkertaisesti liian kiire, eikä yhtiö halua tilannetta, jossa se vierittää kahta eri jättipäivitystä käyttäjille yhtä aikaa. Etenkin, kun syksyn päivityksen kanssa kaikki meni pieleen valtavien ja tuhoisien bugien takia, jotka pakottivat Microsoftin vetämään päivityksen pois jakelusta ja jotka viivästyttivät sitä kuukausilla.
Tavallisille käyttäjille päivityksen oletettu vetäminen ei merkitse muuta kuin, että he saavat syksyn päivityksen ominaisuudet osana kevään päivitystä. Jos taas tietokoneessa on jo syksyn päivitys, ei silloinkaan ole tarvetta mihinkään toimiin. Yleisenä ohjeena kevään päivitystä(kään) ei kannata asentaa ensimmäisessä aallossa mahdollisten lastentautien takia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt