Netflix nosti hintoja – milloin täällä?

Julkaistu:

Netflix
Netflix nostaa hintojaan Yhdysvalloissa. Myös Suomessa kannattaa varautua korkeampaan kuukausimaksuun.
Tv-sarjojen ja elokuvien suoratoistopalvelu Netflix nostaa hintoja kotimarkkinoillaan Yhdysvalloissa, CNN kertoo. Alkujaan tammikuussa ilmoitetut korotukset ovat nyt toteutumassa ja koskevat asiakkaille lähetettyjen sähköpostien perusteella kaikkia tilauspaketteja.
Perustilauksen hinta nousee yhdellä dollarilla 9 dollariin kuukaudessa, normaalitilauksesta saa maksaa 11 dollarin sijaan nyt 13 dollaria kuukaudessa, ja Premium-tilaus rokottaa kukkaroa 14 dollarin sijaan 16 dollaria kuukaudessa.

Paineita korotuksiin voi olla muuallakin kuin Yhdysvalloissa. Viimeksi hinnat nousivat Suomessa ja muualla vuonna 2017. Jo tammikuussa Netflix perusteli korotusta lupaamalla käyttää rahoja uusien tv-sarjojen ja elokuvien tuomiseksi palveluun.

Suomessa tilauspakettien hinnat ovat tällä hetkellä 8, 11 ja 14 euroa kuukaudessa.
Eri asia on, kokevatko suomalaiset käyttäjät edelleenkään saavansa vastinetta rahoilleen etenkään, jos hintoja yhä nostetaan. Suomen valikoimaa seuraavan Flixable-palvelun mukaan Netflix tarjoaa Suomessa tällä hetkellä kaikkiaan 3385 nimikettä, kun Yhdysvalloissa niitä tarjotaan 5892.

Netflixin strategia on yhä enemmän kohti omaa tuotantoa, jota ei muista palveluista löydy. Tällä tavoin yhtiö pyrkii tekemän itsestään katsojalle korvaamattoman sen sijaan, että se taistelisi katsojista myös muista palveluista löytyvillä sisällöillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt