WhatsAppin perustaja: ”Poista Facebook”

WhatsAppin perustaja Brian Acton toisti kehotuksensa lopettaa Facebookin käyttäminen, BuzzFeed News kertoo.

WhatsApp-pikaviestipalvelun Facebookille 19 miljardilla dollarilla myynyt Brian Acton otti jälleen kantaa Facebookin käyttöä vastaan. BuzzFeed News raportoi Actonin esiintymisestä Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa viime viikolla.

Acton puhui siitä, miten esimerkiksi Facebook, Apple ja Google pähkäilevät vihapuheen estämisen kanssa. Hänen mielestään palvelut eivät ole kykeneviä tekemään tällaisia valintoja.

– Ja me annamme niille vallan. Se on se huono juttu. Me ostamme heidän tuotteitaan. Me liitymme näihin verkkopalveluihin. Poista Facebook, eikö vaan?, Acton ehdotti BuzzFeedin mukaan.

Acton sanoi asian vieläkin suoremmin vuosi sitten. Hän totesi Cambridge Analytica -tietosuojaskandaalin keskellä, että nyt on tullut aika käyttäjien jättää Facebook.

Acton lähti Facebookin ostamasta WhatsAppista ovet paukkuen, sillä hän ei hyväksynyt suuntaa, johon palvelua lähdettiin viemään yrityskaupan jälkeen. Actonin lähtö oli niin nopea, että häneltä jäi kuittaamatta 850 miljoonan dollarin bonus.

Nykyisin Acton vetää Signal-pikaviestipalvelua.

WhatsAppin toinen perustaja Jan Koum lähti niin ikään riitaisasti Facebookista viime vuonna. Syynä olivat Facebookin suunnitelmat WhatsApp-käyttäjien tietojen hyödyntämisestä.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on puolestaan yrittänyt valaa uskoa siihen, että palvelu pystyy muuttumaan käyttäjien tietosuojaa paremmin kunnioittavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?