Nuorilla nerokas keksintö chattailukiellon kiertämiseksi – tänne vanhemmat ja opettajat eivät älyä katsoa

Julkaistu:

Teinit
Google Docs on joillekin jenkkinuorille keino kiertää vanhempien asettamaa some-kieltoa, The Atlantic kertoo.
Nuoret ovat ottaneet verkossa toimivan Google Docs -tekstinkäsittelytyökalun käyttöönsä tavalla, joka on omiaan hämäämään niin vanhempia kuin opettajia. The Atlanticin jututtamien amerikkalaisten koululaisten mukaan Docs käy chattisovelluksesta, jolla voi viestitellä rauhassa, vaikka sosiaalinen media olisi muuten pannassa tai puhelimeen ei ole pääsyä.

Jaettuja Google Docs -asiakirjoja on mahdollista käsitellä samanaikaisesti, eli niihin voi kirjoittaa tekstiä ja kukin tekee niihin omat lisäyksensä. Vaihtoehtoisesti käytetään työkalussa olevaa live-chattia tai kommentointimahdollisuutta. Opettajan tai vaikka vanhemman lähestyessä kommenttiketju suljetaan nopeasti, jolloin nuori näyttää vain käsittelevän alun perin kotiläksyksi tarkoitettua asiakirjaa.

On myös arvioitu, että Google Docs, mutta myös esimerkiksi Microsoft Word, käyvät myös uuden sukupolven työkaluiksi koulukiusaamiseen. The Atlanticin haastattelemat teinit eivät pitäneet tällaista käyttöä yleisenä.

– Jengi vaan jauhaa opettajista tai puhuu päivistään. Ne ovat kaikista tylsimpiä juttuja, mutta se on ainoa tapa saada viesti perille toiselle, The Atlanticin haastattelema 15-vuotias Skyler kuvailee.

Sinänsä kiusaaminen sosiaalisessa mediassa on yleistä myös Suomessa ja välillä äärimmäisen raakaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt