Peliklassikkoon vuodelta 1981 tahkottiin uusi ennätys – kesti 5 h, 42 min ja 51 sek

Ennätysten rikkominen Donkey Kongissa vaatii kärsivällisyyttä.

Donkey Kongia pelataan yhä aktiivisesti.

Nintendon videopeliklassikko Donkey Kong on saanut uuden maailmanennätyksen. Vuodelta 1981 olevan videopelin uusi ennätys on nyt 1 249 500 pistettä. Asia noteerattiin muun muassa pelin foorumilla, ja myös innokkaana videopeliharrastajana tunnettu Mikko Hyppönen twiittasi asiasta.

Uudesta ennätyksestä vastasi John McCurdy, ja sen saavuttamiseen meni 5 tuntia, 42 minuuttia ja 51 sekuntia.

Donkey Kongin loi legendan mainetta nauttiva Nintendon videopelisuunnittelija Shigeru Miyamoto. Apinan lisäksi kyseessä oli myös lukemattomia omia pelejä saaneen Mario-pelihahmon ensiesiintyminen.

Alun perin Donkey Kong ilmestyi kolikkopelinä, mutta tuli myöhemmin saataville myös muun muassa 8-bittiselle Nintendo-konsolille sekä Game & Watch -taskuvideopelinä. Viimeisimmän julkaisunsa peli sai vuonna 2016 NES Classic Edition- eli Nintendo Classic Mini -pelikonsolin myötä.

Pelin maailmanennätys on tavoiteltu titteli, ja sen jahtaamisesta tehtiin jopa The King of Kong: A Fistful of Quarters -niminen elokuva vuonna 2007.

Nimimerkillä serphintizer pelaava McCurdy striimasi suorituksensa Twitchiin. Kärsivälliset Donkey Kongin ystävät voivat katsoa suorituksen kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Watch Mr. Video Test from serphintizer on www.twitch.tv

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?