Mozilla julkaisi Firefox Send -palvelun tiedostojen salattuun jakamiseen - Digitoday - Ilta-Sanomat

Firefoxilta erinomainen temppu: Suurten tiedostojen jako suoraan selaimella

Julkaistu: 14.3.2019 7:00

Firefox Send toimii missä tahansa selaimessa ja päästää jakamaan gigatavujenkin kokoisia tiedostoja salattuina.

Firefox-selainta kehittävä Mozilla julkaisi palvelun tiedostojen jakamiseen. Muun muassa Wired-lehden uutisoima Firefox Send toimii nimestään huolimatta myös muissa kuin Firefoxissa ja mahdollistaa enintään yhden gigatavun kokoisen tiedoston jakamisen. Enimmäiskoko kasvaa 2,5 gigatavuun, jos palveluun kirjautuu sisään.

Firefox Send on ilmainen, ja tiedonsiirto on salattu päästä päähän. Käyttäjä menee palvelun verkkosivulle ja vetää tietokoneestaan halutun tiedoston sivulla olevaan kenttään. Firefox Send luo tiedostosta jaettavan linkin, jolle voi asettaa aikarajan tai enimmäislatausmäärän.

Firefox Sendin kautta voi jakaa esimerkiksi suuria videotiedostoja. Yksi gigatavu on merkittävästi enemmän kuin esimerkiksi Gmail-sähköpostipalvelun 25 megatavun raja – joka on tosin mahdollista kiertää vippaskonstilla.

Salaus tarkoittaa, että Mozillakaan ei voi nähdä jaettujen tiedostojen sisältöä. Tämä ominaisuus on tuttu muun muassa WhatsApp-pikaviestimestä. Firefox Send ei takaa täydellistä tietoturvaa, sillä teoriassa joku voisi yrittää iskeä palveluun ja syöttää käyttäjän tietokoneeseen haitallista koodia. Palvelu voi myös paljastaa nettiliittymiä yksilöiviä ip-osoitteita tai tiedoston kokoja ja lähetysaikoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?