Suomalaisyhtiön vuosien työn tulos vihdoin julki: Lähes 6000 euron vr-laseissa on ainutlaatuinen patentoitu keksintö

Julkaistu:

Vr-lasit
Suomalainen Varjo aloittaa uusien VR-1 -lasiensa kansainvälisen myynnin heti, mutta vain ammattilaisille.
Suomalainen Varjo-yhtiö on julkistanut vihdoin vr-lasinsa, jotka yhtiö esitteli marraskuussa 2018 Slush-yritystapahtumassa. Varjo VR-1 -lasit ovat ensimmäiset päässä pidettävät vr-lasit, jotka pystyvät näyttämään realistisen tarkkaa kuvaa.

Vr-lasien ideana on, että käyttäjä voi päätään kääntelemällä ja liikkumalla katsoa virtuaalista tietokoneella luotua kohdetta eri puolilta kuin se olisi todellinen esine.

Varjon tuotteen kohderyhmänä eivät ole kodit tai pelaajat: uusien lasien hinta on 5995 dollaria, ja ne ovat myynnissä vain yrityksille ja tutkimuslaitoksille. Lisäksi vuosittainen palvelusopimus maksaa 995 dollaria.

– VR-1 on suunniteltu ainoastaan teollisen muotoilun, koulutuksen ja simulaation, arkkitehtuurin, tekniikan ja rakennusalan ammattilaisille, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Suunnitteluvaiheessa yhtiön yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa autovalmistajat Audi ja BMW, viihdeyhtiö 20th Century Fox, sekä ydintutkimuskeskus CERN.
Varjon mukaan yli 100 insinöörin ja suunnittelijan kehittämä VR-1 sisältää uudenlaista patentoitua tekniikkaa. Koska koko linssien pinta-alan kokoisen realistisen tarkan kuvan näyttäminen on vr-laseille ainakin vielä teknisesti mahdotonta, laite huijaa silmää erityisellä teknisellä ratkaisulla. Laitteessa on 1920×1080 pikselin kokoinen tarkkaresoluutioinen alue, kun taas muu osa linssistä on hieman tarkempi kuin muissa nykyisissä vr-laseissa.

Lisäksi laitteessa on asteen tarkkuudella toimiva katseenseuranta, joka mahdollistaa silmän liikkeiden seurannan esimerkiksi koulutus- ja simulaatiokäytössä.

Yhtiö aloittaa laitteen myynnin 34 maassa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sekä Hongkongissa.

Varjo aikoo julkistaa myöhemmin tänä vuonna niin sanotun mixed reality -lisälaitteen, jonka avulla laitteella voi katsoa virtuaalikohteita osana todellista ympäristöä.

Korjaus klo 15.01: Varjon käyttämien tekniikoiden kuvauksesta korjattu esimerkiksi tarkkaresoluution pikselimäärä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt