Facebookista paljastui outo vika: Helppo haku päästää selaamaan naisten kuvia – mutta ei miesten

Julkaistu:

Facebook
Facebookin hakutoiminnolla voi helposti hakea kuvia naispuolisista ystävistä, mutta haku miesten kuvista antaa aivan eri tuloksen.
Facebookin hakutoiminnoista on löytynyt erikoinen piirre. Yhteisöpalvelu antaa käyttäjien etsiä valokuvia naispuolisista Facebook-ystävistään, mutta ei miespuolisista, kertoo muun muassa The Next Web -verkkolehti.

Ominaisuuden havaitsi belgialainen tietoturvatutkija ja valkohattuhakkeri Inti De Ceukelaire, joka kertoi löydöstään Twitterissä.
Testin perusteella Facebookin toiminto todella toimii Suomessakin suunnilleen De Ceukelairen kuvaamalla tavalla. Kirjoittamalla Facebookin hakukenttään ”Photos of my female friends” (eli suomeksi ”valokuvia naispuolisista kavereistani”) sai hieman satunnaisen kuvavalikoiman, mutta sen sijaan hakutoiminnon pudotusvalikosta löytynyt vaihtoehto ”Photos of my female friends 2018” toi näkyviin valikoiman naispuolisten Facebook-kavereiden kuvia viime vuodelta.

Sen sijaan hakusanoilla ”Photos of my male friends 2018”, eli miespuolisten kaverien haulla ei tullut vastaavia tuloksia.

Suomeksi haku ei tuntunut toimivan samaan tapaan, tai sitten sanayhdistelmää ei vain löytynyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt