Digitoday

Microsoftilta selvä viesti: Lopettakaa tämän selaimen käyttö

Julkaistu:

Internet Explorer
Microsoft haluaa ihmisten lopultakin lopettavan Internet Explorerin käytön. Arvostelijat väittävät, että yhtiö on itse aiheuttanut sotkunsa.
Ohjelmistoyhtiö Microsoft kehottaa lopettamaan alkujaan vuonna 1995 ilmestyneen Internet Explorer -selaimen (IE) käyttämisen. Selaimen viimeinen versio 11 ilmestyi vuonna 2015. Microsoftin mukaan selain on yksinkertaisesti vanhentunut, eikä yhtiö edes pidä sitä enää varsinaisena ratkaisuna internetin käyttämiseen.

– Katsokaas kun Internet Explorer on yhteensopivuusratkaisu. Emme tue siinä uusia web-standardeja, ja vaikka monet sivustot toimivat hyvin, kehittäjät eivät suurelta osin enää testaa Internet Explorerin kanssa. He testaavat nykyaikaisilla selaimilla, Microsoftin insinööri Chris Jackson aloittaa.

– Haluamme auttaa teitä menettämästä yhä suurempaa osan webistä, kun uusia sovelluksia ilmestyy entistä tiheämpään tahdissa.

Blogikirjoitus on suunnattu yrityksille ja muille organisaatioille, jotka saattavat edelleen luottaa Internet Exploreriin esimerkiksi helppouden vuoksi. Mutta samalla tavalla viesti pätee tavallisiin kuluttajiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Blogissa ei varoiteta suoraan Internet Explorerin tietoturvariskeistä – tosin rivien välistä sekin on luettavissa esimerkiksi Microsoftin korostaessa, että verkkosivuja ei testata Internet Exploreria varten ja käyttäjät jäävät vanhojen sovellusten varaan.

Kyseessä voi olla myös Microsoftin epäsuora tapa pohjustaa nykyisen ja erittäin vähän käytetyn Edge-selaimen suurremonttia, jossa Edge alkaa käyttää markkinajohtaja Google Chromen tekniikkaa.
Niin tai näin, osa blogikirjoituksen kommentoijista pitää Microsoftia syyllisenä siihen, että niin moni yhä turvautuu Internet Exploreriin. Net Marketsharen mukaan IE on toiseksi suosituin selain noin 10 prosentin kannatuksellaan. Yksi kommentoijista, Peter Horrigan, huomauttaa yritysten pyristelleen eroon IE:stä jo pitkään.

– Ongelma on se, että te (Microsoft) annoitte meille sovelluksia, joihin olemme satsanneet miljoonia dollareita ja tuhansia kehitystunteja (SharePoint/räätälöidyt IIS-sivustot jne.) Pyöritimme yrityksiämme näillä tuotteilla, koulutimme tiimimme, tulimme sinuiksi näiden tuotteiden kanssa. Sen sijaan, että olisitte vain päivittäneet IE:n, te loitte uuden tuotteen nimeltä Edge, jonka käyttämiseen minun pitää nyt uudelleenkouluttaa kaikki käyttäjäni, Horrigan valittaa.

Horriganin mukaan edelleen löytyy sisäisiä sovelluksia ja verkkosivuja, jotka eivät näy kunnolla Edgessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt