Digitoday

Saudi-Arabia kiistää hakkeroineensa maailman rikkaimman miehen nakukuvat: ”Kuulostaa saippuaoopperalta”

Julkaistu:

Televakoilu
Saudi-Arabian ulkoministeri Abel al-Jubeir vastasi Yhdysvalloissa kysymyksiin Amazonin omistajan Jeff Bezosin rohkeista selfie-kuvista.
Saudi-Arabian valtio on kiistänyt, että sillä olisi mitään tekemistä Amazonin perustajan ja johtajan Jeff Bezosin henkilökohtaisten tekstiviestien ja valokuvien vuotamisessa yhdysvaltalaiselle National Enquirer -lehdelle.

– Tämä on jotain kahden osapuolen välistä, meillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kertoi Saudien ulkoministeri Abel al-Jubeir CBS-televisiokanavan Face the Nation -ohjelman haastattelussa.

– Se kuulostaa minusta saippuaoopperalta.

Al-Jubeir sanoi myös, ettei kenelläkään saudiviranomaisella ole ainakaan hänen tietonsa mukaan mitään tekemistä National Enquirer -lehden kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saudi-Arabia on ainakin epäsuorasti osallinen tabloidilehti National Enquirerin ja maailman rikkaimmaksi mieheksi kutsutun Bezosin väliseen monimutkaiseen kiistaan. Bezos syytti viime torstaina julkaisemassa blogissaan, että lehti ja sen emoyhtiö AMI yrittivät kiristää häntä uhkaamalla julkistaa lehden haltuunsa saamat Bezosin ja hänen naisystävänsä Lauren Sanchesin väliset rohkeat valokuvat.
Lehden tavoitteena on ollut saada Bezos toteamaan julkisesti, ettei hän epäile lehdellä ja AMI:lla olevan poliittisia motiiveita, kun se aiemmin julkaisi Bezosin ja Sanchesin välisiä tekstiviestejä.

Lehden emoyhtiön toimitusjohtaja David Pecker on kuulunut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tukijoihin ja muun muassa ostanut hiljaiseksi naisen, joka väitti olleensa suhteessa Trumpin kanssa. Lisäksi Bezos väitti blogissaan, että AMI on pyrkinyt kasvattamaan liiketoimintaansa Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabian on huhuttu omistavan vakoilutekniikkaa, jolla se pystyisi muun muassa seuraamaan puhelimista lähetettyjä viestejä. Salaliittoteorioiden mukaan Saudi-Arabia olisi siis voinut kaapata Bezosin ja Sanchesin viestit ja luovuttaa ne AMI:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt