Nopea niksi Chromen kestopulmaan – tämä lisäosa lupaa avun hitauteen

Välilehtien määrästä rasittuva Chrome-selain on saatavissa aisoihin yhdellä napin painalluksella.

Googlen Chrome-selain on maailman suosituin, mutta se on myös tunnettu huonosta suorituskyvystään. Selain syö helposti roppakaupalla muistia ja voi hidastaa tietokonetta, kun Chromessa on auki useita verkkosivuja yhtä aikaa.

Jopa kymmenien välilehtien joukosta voi olla vaikea poimia niitä, jotka rasittavat tietokonetta eniten. Siksi niiden sulkeminen yksitellen on hidasta arpapeliä (ellet käytä Chromen sisäänrakennettua työkalua syyllisen löytämiseksi).

Yksi ratkaisu on asentaa ilmainen laajennus nimeltä OneTab, joka sulkee kaikki välilehdet kerralla niitä kuitenkaan lopullisesti kadottamatta.

Avaa Chrome, ja lataa OneTab Chrome Web Storesta, joka on virallinen verkon latauspaikka selaimen laajennuksille. OneTabilla on yli kaksi miljoonaa käyttäjää ja sen noin 11 500 arvostelua ovat voittopuolisesti myönteisiä. Jos haluat asentaa laajennuksen, paina nappia, jossa lukee Lisää Chromeen.

Saat Chromelta varoituksen, jonka mukaan OneTab saa lukea ja muokata kaikkia tietojasi käyttämissäsi verkkosivustoissa. Kehittäjä kuitenkin lupaa kunnioittaa käyttäjän tietosuojaa ja vakuuttaa, että sivujen verkko-osoitteita ei oletuksena koskaan siirretä sille tai muille tahoille. Niin tapahtuu vain, jos käyttäjä nimenomaan haluaa jakaa sivuston jonkun toisen kanssa käyttämällä OneTabin Jaa verkkosivuna -toimintoa.

Laajennuksen asennus tapahtuu, kun painat Lisää laajennus -nappia. Sen jälkeen löydät sinisen suppilon Chromen osoiterivin oikealta puolelta. Sitä painamalla kaikki avonaiset välilehdet suljetaan heti ja ne koostetaan listaksi, josta voi klikkaamalla avata halutut välilehdet.

Jos viet hiiren osoittimen linkin päälle, näet myös rastin, josta painamalla verkkosivun voi poistaa listasta. OneTab antaa myös palauttaa tai poistaa pysyvästi kaikki välilehdet yhdellä klikkauksella.

Chrome-selaimeen on ajoittain syötetty myös vaarallisia lisäkkeitä, jotka voivat esimerkiksi tyrkyttää mainoksia tai louhia kryptovaluuttaa tietokoneesi voimavaroja kuluttaen. Tosin louhimista Google esti viime vuonna kieltämällä sellaiset laajennukset tyystin.

Tässä tapauksessa laajennuksen luotettavuudesta kielii paitsi latausmäärä, myös arvostelujen määrä ja niiden kehuva keskiarvo. Myös eri teknologiajulkaisut ovat arvostelleet OneTabin ja todenneet sen päteväksi. Näihin lukeutuvat ainakin BGR ja 9to5Google. Yleinen ohje onkin, että älä lataa lisäkkeitä tuijottamalla liikaa vain yhtä mittaria, vaan muodosta niistä ensin kokonaiskuva.

Jos et kuitenkaan halua laajennusta asentaa, yksi keino on lisätä kaikki avonaiset välilehdet Chromen kirjanmerkkeihin ja sitten vain sulkea ne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?