Digitoday

Tässä ovat tämän vuoden uudet emojit – yhdellä voi nolata miehen täysin

rac

Julkaistu:

Emojit
Tänä vuonna julkaistaan 230 uutta emojia, mutta varsinkin yhdelle povataan jo paljon käyttöä.
Tietokoneiden ja puhelimien käyttäjät saavat tänä vuonna 230 uutta emojia, tiedottaa unicode-merkistöä kehittävä Unicode Consortium. Kyseessä on kuudes merkittävä emoji-merkkien päivitys vuoden 2014 jälkeen.

Uutuuksissa on mukana eriväristen sydämien sarjaa täydentävä valkoinen sydän, jota on Emojipedia-sivuston mukaan viime vuonna kaikkein toivotuin uusi emoji.

Tämän vuoden erikoisuuksia ovat vammaisuuksia kuvaavat emojit: kuulokojetta käyttävä korva, opaskoira, pyörätuoli ja käsi- sekä jalkaproteesi.

Mukana on myös muutamia eläimiä kuten saukko, oranki ja flamingo. Kokoelmaa täydentää myös joukko sekalaisempia emojeja, kuten haukotteleva naama, hindutemppeli, pillimehu, sipuli, vohveli, jääpala, jojo, uimashortsit sekä -puku, kirves ja stetoskooppi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uusista merkeistä pari on saanut verkkoyhteisöissä muita enemmän huomiota. Yksityiskohtainen veritippaa esittävä emoji symboloi kuukautisia, ja on mukana Plan International -ihmisoikeusjärjestön Britannian yksikön ehdotuksesta. Järjestön mukaan tarkoituksena on poistaa kuukautisiin liitettyä häpeää.

Pientä tai lyhyttä tarkoittava käsiele, jossa peukalo ja etusormi ovat lähellä toisiaan, on saanut netissä jo aivan erityisen merkityksen.
Virallisesti emojin nimi on ”Pinching hand” eli pinsettiote, ja sen selitetään tarkoittavan pientä määrää.

Netissä symbolin on tulkittu tarkoittavan nimenomaan pientä penistä.

Suuri osa uusista merkeistä on variaatioita kahdesta käsikkäin seisovasta ihmisestä. Niissä muuttuvat muun muassa ihmisten sukupuoli sekä ihonväri.

Unicode Consortiumin julkaisemat emojikuvakkeet eivät välttämättä tule sellaisinaan laitteisiin, vaan eri valmistajat tekevät omat emojikuvakkeensa, mutta kuitenkin yleisen standardin mukaisesti.

Uudet emojit päivittyvät puhelimiin yleensä syys–lokakuussa, mutta jotkut valmistajat saattavat ehtiä ottamaan ne käyttöön aikaisemminkin, Unicode Consortium kertoo.