Digitoday

Chrome-selaimen saatavilla uusi lisäosa – varoittaa, jos tunnuksesi ovat jo rikollisilla

Julkaistu:

Chrome-selain
Google on julkistanut Chrome-selaimeen uuden turvaa lupaavan lisäosan.
Google on julkistanut Chrome-selaimeen uuden lisäosan, joka varoittaa käyttäjää julki vuotaneista käyttäjätunnuksista ja salasanoista.

Password Checkup -lisäosa näyttää varoituksen, jos käyttäjä syöttää jollekin verkkosivulle käyttäjätunnus-salasanaparin, jotka ovat olleet mukana jossain laajassa verkkovuodossa. Bleeping Computer -verkkolehden mukaan Googlella on tiedossa neljä miljardia vuodettua tunnusparia, joihin se vertaa käyttäjän kirjoittamia tunnuksia.

Vaikka lisäosa selvästi seuraa käyttäjän kirjoitusta, se ei Googlen mukaan koskaan anna eteenpäin tunnistettavia tietoja käyttäjätileistä, salasanoista tai laitteesta.

Sen sijaan lisäosa raportoi tietoja turvattomia kirjautumistietoja tuottavien hakujen määrästä sekä siitä, johtaako ilmoitus salasanan muutokseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Chrome-selaimen Password Checkup ei ole lajissaan ensimmäinen. Firefox-selaimeen on voinut viime vuoden syyskuusta lähtien asentaa Firefox Monitor -lisäosan, joka tarkistaa vuodetut tunnukset laajasta vuodettujen tunnusten ”Have I Been Pwned” -tietokannasta.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt