Digitoday

Ovela kiristäjä iski Youtubessa – ”Järjestelmä on erittäin rikki”

Julkaistu:

YouTube
Kiristäjä keksi YouTuben yhteisösääntöistä keinon kiristää rahaa videokanavilta.
Youtube-kanavien ylläpitäjiä on yritetty kiristää käyttämällä hyväksi verkkopalvelun sääntöjä, kertoo Bleeping Computer -verkkosivusto.

Youtuben säännöissä kielletään julkaisemasta seksuaalista, vihamielistä, väkivaltaista tai tekijänoikeuksia loukkaavaa sisältöä. Sääntöjen mukaan videon julkaisija saa verkkopalvelulta varoituksen, jos joku ilmiantaa hänen julkaisseen sääntöjä rikkovan videon. Kolmannesta varoituksesta kolmen kuukauden sisällä Youtube sulkee kanavan kokonaan.

Kiristäjä on keksinyt käyttää hyväkseen sitä, ettei Youtube tunnu tarkistavan, ovatko ilmiannot aiheellisia vai ei. Niinpä hän on tehnyt kohteeksi valitsemastaan kohteesta kaksi aiheetonta ilmiantoa, minkä jälkeen hän on uhannut kanavan ylläpitäjää kolmannella ilmiannolla, ellei tämä maksa lunnaita. Lunnaiden vastineeksi kiristäjä lupaa myös poistaa aiemmat varoitukset.

Kiristäjän kohteeksi ovat joutuneet ainakin pelivideoita julkaisevat Youtube-kanavat ObbyRaidz ja Kenzo. Molempien kiristäjä on ilmeisesti sama henkilö. Kenzolta kiristäjä vaati 200 dollarin summa bitcoineina tai 300 dollaria Paypal-siirtona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Molempien kanavien ylläpitäjät kertovat, etteivät heidän valituksensa Youtubelle ole saaneet palvelua tarkistamaan valituksien aiheellisuutta tai poistamaan varoituksia.

– Youtuben tekijänoikeusjärjestelmä on erittäin rikki, kirjoittaa Kenzo erään videonsa yhteydessä.

Sekä ObbyRaidz- että Kenzo-kanavan ylläpitäjät ovat pyytäneet seuraajiltaan apua, että he koettaisivat saada Googlen omistaman videopalvelun noteeraamaan väärinkäytöksen. Vasta kampanjointi toi toivotun tuloksen, ja Youtube poisti kanavien saamat varoitukset. Verkkopalvelu poisti myös käyttäjätilit, joiden kautta aiheettomat ilmiannot oli tehty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt