Digitoday

Gmail saa uusia toimintoja – käyttäjät pitävät yhtä erityisen tärkeänä

Julkaistu:

Gmail
Gmailissa pystyy kohta muun muassa peruuttamaan muutoksia.
Googlen sähköpostipalvelu Gmail saa uusia nappeja, yhtiö kertoi blogissaan. Näinä päivinä maksulliseen G Suite -pakettiin ilmestyvät toiminnot tulevat pian kaikille Gmailin käyttäjille, uutispalvelu ZDNet kirjoittaa.

Ensimmäinen uudistus tarjoilee viestien kirjoitusnäkymään napit, joilla voi peruuttaa viimeisimmän muokkauksen tai tehdä sen uudelleen. Napit ovat tulossa kirjoitusnäkymän alareunassa olevaan muotoiluvalikkoon, joka löytyy alleviivatun A-kirjaimen alta.

Toinen tulossa oleva toiminto on myöskin uusi muotoilunappi ja mahdollistaa tekstin yliviivauksen. Googlen mukaan siitä on hyötyä esimerkiksi listatessa jo tehtyjä asioita tai näytettäessä tekstiin tehdyt muutokset. Googlen saaman palautteen mukaan monet käyttäjät ovat pitäneet tätä toimintoa erittäin tärkeänä sähköpostien kirjoittamiseksi nopeasti ja tehokkaasti.
Kolmas muutos koskee Gmail-viestien jakamista. Viestinäkymässä oikean yläkulman kolmen pystypisteen takaa löytyy jatkossa valinta viestin lataamiseksi tietokoneelle. Viestit voi ladata .eml-tiedostomuodossa, mikä tekee niistä yhteensopivia muiden sähköpostiohjelmien kuten Outlookin kanssa. Lisäksi ladatut Gmail-viestit voi tällä tavalla laittaa muiden viestien liitteiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muutokset koskevat selaimen kautta käytettävää Gmailia, mutta ainakaan allekirjoittaneen ilmaisversiossa muutoksia ei vielä torstaina aamupäivällä ollut nähtävissä. On mahdollista, että ilmaiskäyttäjät saavat uudistukset jossain vaiheessa sen jälkeen, kun ne ovat tavoittaneet kaikki maksavat käyttäjät lähipäivinä.

Ei ole tiedossa, ovatko uudistukset tulossa Gmailin mobiilisovellukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt