Tätä muutosta Netflixin ei kannattaisi tehdä: ”Voit lyödä vetoa, että palaan nettipiratismiin”

Julkaistu:

Netflix
Uusi katsojatutkimus paljastaa, että Netflixin jo kokeilema uudistus saattaisi ajaa pois suuren osan katsojista.
Suoratoistopalvelu Netflix on monissa maissa lajissaan markkinaykkönen – paitsi Suomessa, jossa suosituin palvelu on Yle Areena, selviää tutkimusyhtiö AudienceProjectin tuoreesta tutkimuksesta.

Yhtiö on tutkinut verkkovideopalvelujen suosiota Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa.

AudienceProjectin mukaan 65 prosenttia suomalaisista yhtiön nettikyselyn vastaajista katsoi vuonna 2018 elokuvia ja tv-sarjoja Yle Areenasta, kun Netflixin osuus oli 56 prosenttia. Varsinkin Ylen palvelun suosio on kasvanut vuoteen 2017 verrattuna, kun taas kolmanneksi kyselyssä tulleen YouTuben suosio on pienentynyt viidellä prosenttiyksiköllä.

Tutkimuksessa kysyttiin myös käyttäjien mielipidettä mainonnasta Netflix-palvelussa. Tulos ei jätä sijaa arvailulle: Jopa 58 prosenttia suomalaisista vastaajista lopettaisi Netflixin käytön, jos palvelu alkaisi näyttää mainoksia. Muissa Pohjoismaissa mainontaan suhtaudutaan vieläkin jyrkemmin, sillä niissä lopettamisella uhkailevien osuus on jopa 66–69 prosenttia.

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua myös esimerkiksi Reddit-verkkosivustolla.

– Jos maksulliseen palveluun aletaan panna mainoksia, voit lyödä vetoa että peruutan sen ja palaan nettipiratismiin. En aio maksaa mainosten katsomisesta, eräs kommentoija toteaa.

Netflix testaa jo nyt mainontaa palvelussaan näyttämällä lyhyitä paloja yhtiön itse tuottamista sarjoista.
Edes Netflixin kuukausimaksun alentaminen ei muuttaisi monien kantaa. Silloinkin 37 prosenttia vastaajista arvelisi lopettavansa Netflixin käytön Suomessa. Muissa maissa lopettajien osuus olisi noin 50 ja Ruotsissa jopa 57 prosenttia.

AudienceProjectin tutkimus on tehty viime vuoden loka–joulukuussa, ja siihen on osallistunut yli 16 000 vastaajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt