Digitoday

Aika ajoi ohi Googlen Chromecast-äänilaitteesta: ”Tuotevalikoimamme kehittyy”

Julkaistu:

Google
Google lopetti Chromecast Audio -laitteiden valmistamisen, mutta jatkaa niiden tukemista.
Musiikin kuunteleminen vaikkapa kännykästä muuttui juuri vaikeammaksi vanhoilla kaiuttimilla. Google ei enää valmista vuonna 2015 esittelemäänsä Chromecast Audio -laitetta, yhtiö vahvisti muun muassa 9to5Googlelle.

Chromecast Audio oli edullinen pieni äänentoistolaitteiden aux-liitäntään kaapelilla kytkettävä kiekko, jonka avulla kannettavasta tietokoneesta tai puhelimesta pystyi toistamaan ääntä wlan-yhteyden yli.

– Tuotevalikoimamme kehittyy edelleen, ja nyt meillä on useita tuotteita, joilla käyttäjät voivat nauttia äänestä. Olemme siksi lopettaneet Chromecast Audio -tuotteidemme valmistuksen, Google selittää.

Lausunnon perusteella Google katsoo uusien tuotteidensa ajaneen ohi Chromecast Audiosta. IS Digitoday pohti jo testissään vuonna 2015, että onko Chromecast Audion tuotannossa pitämiseen olemassa riittävästi asiakkaita verrattuna erittäin suosittuun ja televisioihin kytkettävään Chromecast-palikkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
9to5Google katsoo, että kenties yksinkertaisen, mutta verrattain tyhmän laitteen aika oli koittanut Google Homen yleistyessä. Home on Googlen älykaiutin, joka osaa nykyään ottaa suoraan yhteyttä bluetoothia tukeviin ulkoisiin kaiuttimiin.

Toisaalta lopetuksen voi nähdä vaihtoehtojen supistumisena ja entistä voimakkaampana pakotuksena älykaiuttimiin tilanteessa, jossa niiden harjoittama salakuuntelu vaikuttaa aiheelliselta huolenaiheelta.
Google jatkaa yhä Chromecast Audio -laitteiden tukemista, ja jäljellä olevia kappaleita saattaa vielä löytää verkkokaupoista pilkkahintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt