VR:n lippukaupalle luvassa vaikeuksia: Nettiselain asetti takarajan korjaukselle - Digitoday - Ilta-Sanomat

VR:n lippukaupalle luvassa vaikeuksia: Nettiselain asetti takarajan korjaukselle

Paikkalippusotkusta tuttu Flash-tekniikka joutuu entistä ahtaammalle Firefox-selaimessa.

15.1.2019 7:00

Vielä ainakin junayhtiö VR:n paikkalippujen varaamisessa käyttämä Adoben Flash Player -toisto-ohjelmisto pakotetaan vähitellen ulos selaimista. Mozillan Firefox-selaimeen on luvassa myös muutoksia.

Asiasta kertovat Bleeping Computer ja Ghacks, jotka lainaavat Mozillan aikajanaa Flashin tappamiseksi ja kehittäjille suunnattua verkkosivua. Firefoxin version 69 on määrä estää Flash-lisäosan toiminta oletuksena. Käyttäjät eivät saa kehotusta ottaa Flashia käyttöön, mutta sen voi edelleen aktivoida "tietyillä verkkosivuilla" muuttamalla selaimen asetuksia.

On epäselvää, ehtiikö VR päästä eroon Flash-tekniikasta paikanvarauksessaan ennen kuin Firefox kiristää käytäntöään. Tällä hetkellä Firefoxin versio on 64. Firefox 69 saattaa ilmestyä syyskuun paikkeilla, ja VR on sanonut pyrkivänsä Flashista eroon kuluvan vuoden aikana.

Lue lisää:

Ghacksin mukaan Firefoxin käyttäjille on luvassa jo varhain tänä vuonna näkyvä varoitus vanhentuneen ja turvattomaksi tiedetyn Flashin käyttämisestä, ja myöhemmin tänä vuonna Flash kytketään oletuksena pois päältä.

Flashin käyttö Firefoxissa ei sinänsä ole mahdotonta edes tämän muutoksen jälkeen. Mutta entistä konstikkaampaa kylläkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?