Digitoday

Näitä vimpaimia käytämme 5 vuoden sisällä – tutkimusyhtiö listasi 10 muutosta

Julkaistu:

Työelämä
Teknologia muuttaa monen ihmisen elämää lähivuosina etenkin töissä, IDC ennustaa. Kaikki uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä innosta.
Työelämä on rajussa muutoksessa digitalisaation myötä. Tutkimusyhtiö IDC teki kymmenen ennustetta teknologian käytöstä työelämässä ja yrityksissä ympäri maailman.

1. Kahden näytön kannettavat tietokoneet saapuvat. IDC odottaa tuplanäyttöisten tietokoneiden olevan saatavilla vuonna 2020, mutta yritykset eivät niistä innostu. Itse asiassa jopa 95 prosenttia it-osastoista jättää laitteet omaan arvoonsa suosien perinteisempiä ohuita tai tabletin ja kannettavan yhdistäviä tietokoneita.

2. Tekoäly tulee. IDC uskoo, että vuoteen 2020 mennessä jo puolet uusista älypuhelimista toimitetaan tekoäly niihin valmiiksi upotettuna. Yritykset käyttävät teknologiaa ennustamaan ja välttämään työnkulun pullonkauloja.

3. Kasvontunnistus lyö läpi. Vuoteen 2021 mennessä melkein kolme neljästä suuren valmistajan älypuhelimesta on varustettu kasvontunnistuksella. Ja vieläpä niin, että kasvontunnistus on pääasiallinen turvakeino.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
4. Työntekijät tarkkailuun. Vuoteen 2023 mennessä neljännes G2000-yrityksistä ja hallitusten toimielimistä käyttää puettavaa teknologiaa vaarallisille olosuhteille altistuvien työntekijöiden tarkkailemiseksi. Tämän odotetaan vähentävän sekä loukkaantumisia että niihin liittyviä kuluja.

5. Todellisuus täydentyy. Vuoteen 2024 mennessä 65 prosenttia keskisuurista ja suurista yrityksistä käyttää lisätyn todellisuuden laitteistoja osalla työntekijöistään. Tästä odotetaan etenkin tehokkuutta työntekoon. Lisätyllä todellisuudella tarkoitetaan tosimaailman näkymän ja tietokonegrafiikan yhdistämistä esimerkiksi silmälaseilla.

5g:tä ja älykelloja

Muut ennusteet käsittelevät muun muassa älykkäitä avustajia, joiden IDC uskoo tuovan suurille organisaatioille yli miljardin dollarin säästöt vuoteen 2021 mennessä. Vuoteen 2022 mennessä puolestaan yli kolmannes suuryrityksistä on ottanut käyttöön 5g-verkoissa toimivat kannettavat tietokoneet. Tämä voi muuttaa "dramaattisesti" kannettavien käyttötapoja.

IDC povaa 3–4 vuoden päähän myös useita laitteita kattavia palvelusopimuksia, joilla yritykset hankkivat paitsi tietokoneita ja puhelimia, sekä lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden laitteita. Joissakin suurissa yrityksissä otetaan käyttöön älykellot turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi, ja niin ikään joissakin suuryrityksissä testataan virtuaalitodellisuutta keinona tehdä yhteistyötä maantieteellisistä rajoista riippumatta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt