Digitoday

Jaatko leffapalvelun tunnukset kaverille? Touhusta voi tulla vaikeampaa

Julkaistu:

Salasanat
Kumppaninsa salaava firma väittää hoksaavansa, kun verkkopalvelun käyttäjä jakaa salasanaansa.
Elokuvien striimauspalvelujen, kuten Netflixin, käyttäjät jakavat usein tilinsä salasanan esimerkiksi ystävänsä kanssa edes ajattelematta, että siinä voisi olla jotain väärää. Brittiläinen yritys Synamedia haluaa pistää potentiaalisesti käyttöehtojen vastaisen touhun kuriin, muun muassa The Verge kertoo.

Synamedia on kehittänyt tekoälyyn perustuvan ratkaisun, joka pyrkii tunnistamaan salasanan jakamisen. Koneoppiva tekniikka tutkii käyttäjien tietoja ja tarkkailee muun muassa, mistä paikasta palveluun kirjaudutaan ja milloin. Tarkoitus on löytää viitteitä jaetusta salasanasta ja antaa palveluntarjoajalle arvio siitä, kuinka todennäköisesti kyseessä on rikkuri.

Netflixin tai muiden katselupalvelujen käyttäjien ei tarvitse vielä liikaa huolestua. Synamedia vasta testaa palveluaan, eikä ole paljastanut kumppaneitaan. Ei ole siis selvää, keitä sillä on asiakkaana.

Aiemmin Netflix on suhtautunut varsin vapaamielisesti tunnusten jakamiseen, kertoi Business Insider.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Niin kauan kun käyttäjät eivät myy tunnuksia, he voivat käyttää salasanoja haluamallaan tavalla, yhtiö sanoi vuonna 2016.

Netflix ei ole tähän asti välittänyt tilanteista, joissa samaa tiliä käytetään saman perheen sisällä. Yhtiö on jopa sanonut, että sen mielestä on lähtökohtaisesti selvää, että Netflix-tili jaetaan perheen kesken.
Netflix on kuitenkin viime vuosina suhtautunut entistä tiukemmin käyttäjiensä puuhasteluun. Tästä todistaa palvelun aloittama sota vpn-käyttäjiä vastaan, jotta he eivät voisi nauttia Yhdysvaltain valtavasta Netflix-kirjastosta muissa maissa.
On kuitenkin epäselvää, miten katselupalvelut menettelisivät havaitessaan salasanan jakajan. Jos järjestelmä antaa viitteitä salasanan laajasta jakamisesta vaikkapa tietomurron seurauksena, tili voidaan sulkea. Mutta muissa tapauksissa voi riittää pelkkä sähköposti, jossa kehotetaan ostamaan kalliimpi tili.

Kysymys on relevantti, sillä toimivat Netlix-tunnukset ovat rahanarvoista kauppatavaraa.
Useimmissa katselupalveluissa samanaikaisten katselijoiden määrä per tunnus on rajoitettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt