Digitoday

Ole tarkkana: Windows 10 kaappaa kohta 7 gigatavua levytilaa

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft varaa gigatavuittain levytilaa Windows 10:n seuraavassa suuressa päivityksessä. Yksi merkittävä kysymys odottaa vastausta.
Microsoft kertoo muutoksesta levytilan käsittelyssä seuraavassa Windows 10:n suurpäivityksessä, joka on ilmestymässä keväällä. Päivityksen jälkeen levystä varataan noin 7 gigatavua Windowsin käyttöön.

Asiasta uutisoi muun muassa Computerworld. Microsoftin mukaan levytilan varaamisella pyritään varmistamaan, ettei käyttäjä ajaudu ongelmiin levytilan huvetessa liikaa. Kun levytilaa on valmiiksi varattu Windowsin päivityksille, sovelluksille, väliaikaistiedostoille ja järjestelmän välimuistille, on Windowsin kriittisillä toiminnoilla aina tarpeeksi tilaa toimiakseen.

– Ilman varattua tilaa, jos käyttäjä lähestulkoon täyttää tallennustilansa, useat Windowsin ja sovellusten käyttötilanteet muuttuvat epäluotettaviksi, ohjelmajohtaja Jesse Rajwan toteaa Microsoftin blogissa.
7 gigatavua on vain arvio ja todellinen varattu tila voi muuttua ajan kuluessa tietokoneen käyttötavoista ja Microsoftin päätöksistä riippuen. Toisaalta osa varatusta tilasta koskee tiedostoja, jotka vievät levyllä jo valmiiksi tilaa joka tapauksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

On kuitenkin epäselvää, keitä kaikkia muutos koskee. Rajwanin mukaan levytila varataan automaattisesti laitteissa, joissa on Windows 10:n ensi kevään suurpäivitys valmiiksi asennettuna ja laitteissa, joihin päivitys asennetaan puhtaalta pöydältä. Rivien välistä on luettavissa, että levytilaa ei varattaisi niissä tietokoneissa, joissa tuleva päivitys asennetaan vanhan Windows-version päälle. Tätä ei kuitenkaan tehdä täysin selväksi.

Levytilan varaamista testataan kevään suurpäivityksen esiversiossa. Ei ole täysin varmaa, että ominaisuus on mukana, kun päivitys tulee laajaan jakeluun.

Toiminnolla voi olla merkitystä varsinkin, jos käytössä on ssd-levy, jossa on vähemmän tilaa kuin perinteisessä kiintolevyssä.

Levytilaa voi vapauttaa Windows 10:n Tallennusseuranta-työkalun avulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt