Digitoday

Odotus lasketaan vuosissa: Paikkalipun ostaminen VR:n verkkokaupassa ei onnistu vieläkään

Julkaistu:

VR
VR lupaa korjausta tänä vuonna tapahtuvan järjestelmäuudistuksen yhteydessä.
VR:n kaukojuniin ei ole edelleenkään mahdollista ostaa paikkalippuja verkkoselainta käyttäen. VR:n verkkosivuilla oleva Flash-tekniikkaan perustuva vaunukartta ei toimi nykyisissä verkkoselaimissa.

Isot selaimet ovat estäneet Flashin toiminnan tietoturvasyistä. Siitä on löytynyt kerta toisensa jälkeen pahoja tietoturva-aukkoja, jotka ovat mahdollistaneet murtautumisen ihmisten tietokoneille.

Verkkoselaimella ostettaessa on mahdollista ostaa lippu esimerkiksi työskentely- tai allergiahyttiin tai leikkipaikan viereen. Vaunua tai tarkkaa istumapaikkaa ei voi kuitenkaan valita ilman vaunukarttaa.

Loppukesästä 2017 VR sanoi korjauksen olevan tulossa, mutta ajankohta ei tuolloin ollut vielä tiedossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterän mukaan korjaus on tulossa kuluvan vuoden aikana.

– Tiedämme, että tämä on haaste. Korjaus tulee myyntikanavien uudistusten myötä tänä vuonna, kun uudistamme kaikki digitaaliset myyntikanavamme, Viisterä sanoo.

– Kanavien lisäksi uudistetaan koko taustajärjestelmä. Kyse on isosta uudistuksesta.

VR:llä ei ole antaa tarkkaa ajankohtaa uudistuksen toteutumiselle. Verkkosivujen ja verkkokaupan ohella myös mobiilisovellus ja automaatit uudistuvat. Uudistuksesta vastaa VR itse yhteistyökumppaniensa kanssa.

Tällä hetkellä paikkalipun ostaminen itsepalveluna on käytännössä mahdollista vain lippuautomaatilla tai ottamalla Flash-laajennus käsin käyttöön verkkoselaimessa. Tämä laskee kuitenkin verkkoselaimen tietoturvaa.

Osalla käyttäjiä selaimen asetukset ovat väljempiä. Nämä saavat yleensä lipun ostettua aktivoituaan Flashin muutamalla kyllä-klikkauksella.

Paikkalippu on mahdollista ostaa myös puhelimitse tai aseman lipunmyyntipisteessä.

Muokkaus kello 8.13 ja 10.08: Lisätty maininta perinteisistä lipunostokanavista jutun loppuun sekä siitä, että kaikilla ihmisillä verkkoselaimen asetukset eivät välttämättä ole samat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt