Digitoday

Oikeus hylkäsi miljoonien it-sopimuksen: ”Tarjous jäänyt esikatselutilaan”

Julkaistu:

It-sopimukset
Markkinaoikeuden mukaan voittanutta tarjousta ei koskaan varsinaisesti lähetetty.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ja it-palvelujen toimittaja Crayon Oy ovat hävinneet kiistan 5–6 miljoonan euron sopimuksesta, jolla oli tarkoitus hankkia Oraclen tietotekniikkaa ja palveluita.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaan HUS ei olisi vuonna 2017 saanut hyväksyä Crayonin jättämää tarjousta, koska se tuli myöhässä. Tarjous oli kyllä jätetty ajoissa Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaaliin, mutta on epäselvää, painettiinko lähetä-nappia koskaan tarjouksen viimeistelemiseksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Tivi.

HUS ja Crayon vetosivat Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalin mahdolliseen tekniseen häiriöön ja vakuuttivat, että lähetä-nappia oli painettu. Heidän mukaansa myös "vähintään tarjouksen jättänyt henkilö ja mahdollisesti myös useampi muu henkilö oli nähnyt tietokoneen näytöllä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalin ilmoittaman vahvistuksen voittaneen tarjoajan tarjouksen vastaanottamisesta".
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta Tarjouspalvelu.fi:stä vastaavan Cloudia Oy:n mukaan ei ole todisteita virheistä tai katkoista, jotka olisivat voineet estää tarjouksen lähettämisen.

Markkinaoikeuden mukaan itse napin painaminen taikka painamatta jättäminen ei kuitenkaan ole ratkaisevaa.

– Markkinaoikeus toteaa vielä, että vaikka Crayon Oy:n edustaja olisikin painanut toimittajaportaalin lähetä-painiketta ja saanut toimittajaportaalista ilmoituksen tarjouksen onnistuneesta lähettämisestä, niin edellä mainitun selvityksen perusteella tarjouksen lähettämisen ei ole katsottava onnistuneen, vaan tarjous on jäänyt toimittajaportaaliin esikatselutilaan, päätöksessä sanotaan.

Valittajana asiassa on tarjouskilpailun hävinnyt Dustin Finland Oy. Markkinaoikeus kumosi HUSin tekemän hankintapäätöksen ja määräsi HUSin korvaamaan Dustinille noin 10 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Markkinaoikeuden päätöksestä voidaan valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen vain, jos se myöntää valitusluvan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt