Digitoday

Steam sai todellisen kilpailijan: Pelijätti tarjoaa kaksi ilmaista peliä kuukaudessa

Julkaistu:

Videopelit
Fortniten tekijä Epic Gamesin pelikauppa maanittelee ostajia ilmaispeleillä ja kehittäjiä isommilla osuuksilla myynnistä.
Fortnitella valtavaan kultasuoneen osunut pelitalo Epic Games avasi äskettäin verkossa pelikaupan pc- ja Mac-tietokoneille. Sen tämän vuoden jatkuvana koukkuna on kahden viikon välein vaihtuva ilmaispeli, jonka saa lunastuksen jälkeen pitää pysyvästi.

Asiasta uutisoi muun muassa Gamespot. Uutisen kirjoitushetkellä ilmaispeli on Super Meat Boy -tasohyppely, ja 10. – 24. tammikuuta tarjolle tulee seikkailupeli What Remains of Edith Finch. Kaupan ensimmäinen ilmaispeli oli oivallinen meriselviytymispeli Subnautica.

Kaupan käyttämiseen tarvitaan ilmainen Epic Games -tili.

Pelikehittäjiä puolestaan houkutellaan paremmalla sopimuksella, kuin mitä pc-videopelien digimarkkinoita hallitseva Valven Steam-palvelu tarjoaa. Epicin kaupassa kehittäjille luvataan 88 prosenttia myynnistä, kun Steamissa osuus on tilanteesta riippuen noin 80–70 prosenttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Epicin avaus voi olla omiaan laskemaan hintoja Steamissa, jos kehittäjät lähtevät sankoin joukoin mukaan. Steamin käyttäjiä on tosin jatkuvasti hemmoteltu muhkeilla tarjouksilla, joissa hittipelejä on kaupattu tyypillisesti jopa 75 prosentin tai sitäkin suuremmilla alennuksilla.

Kilpailu alalla on tervetullutta, sillä Steamin asema markkinoilla on ylivoimainen. Vuonna 2017 se teki voittoa omistajalleen Valvelle 3,8 miljardia euroa, kertoi Extremetech.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt