Digitoday

Tuliko avattua liian monta välilehteä Firefoxissa? Pikku niksi pelastaa

Julkaistu:

Digivinkit
Firefoxissa oleva toiminto auki olevan välilehden löytämiseksi on muuttumassa entistäkin kätevämmäksi.
Mozillan Firefox-selain mahdollistaa auki olevan verkkosivun löytämisen etsimällä avainsanoja verkkosivun välilehdestä. Tämä on tarpeen tilanteessa, jossa verkkosivuja on selaimessa auki jopa kymmenittäin.

Asiasta kertoo muun muassa Bleeping Computer. Tämänhetkisessä Firefoxin versiossa 64 voit jo kirjoittaa selaimen osoiteriville %-merkin laittaen sen perään välilyönnin. Tämän jälkeen voit kirjoittaa hakusanoja löytääksesi kadonneen välilehden. Tämä tosin edellyttää, että muistat edes suurin piirtein, mitä välilehden otsikossa luki.
Jos sinulla on esimerkiksi auki välilehti, jonka otsikossa lukee Ilta-Sanomat, voit kirjoittaa tyhjälle osoiteriville % Ilta… Tämän pitäisi jo riittää välilehden ilmestymiseen hakutuloksena.

Toimintoon on luvassa parannus. Firefoxin versioon 66 on suunnitteilla uusi painike yläpalkkiin välilehtien viereen. Painikkeen alta voi painaa hakunappia auki olevien välilehtien etsimiseksi. Tämä lisää osoiteriville automaattisesti %-merkin ja välilyönnin mahdollistaen hakusanojen kirjoittamisen välittömästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harmillisesti haku rajoittuu ainoastaan välilehtien otsikoihin. Tällä tavalla ei voi etsiä sisältöä auki olevilta verkkosivuilta. Sellainen haku pitää suorittaa jokaisella verkkosivulla erikseen valitsemalla Firefoxissa oikean yläkulman kolmen vaakaviivan alta Etsi tältä sivulta tai painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl + F.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt