Digitoday

Oikeus kielsi Applen iPhone-puhelinten myynnin Kiinassa – syynä patenttikiista

Julkaistu:

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin myyntikielto astuu voimaan.
Kiinassa tuomioistuin on kieltänyt Applen iPhone-puhelinten myynnin koko maassa, kertoi Applen puhelinten osia valmistava Qualcomm maanantaina. Päätöksen takana on Qualcommin ja Applen välillä kytevä patenttikiista.

Kielto koskee kaikkia Applen uusimpia iPhone-malleja, joihin kuuluvat iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X.

– Arvostamme suhteitamme asiakkaisiimme emmekä yleensä turvaudu tuomioistuimiin, mutta uskomme myös tarpeeseen suojella immateriaalioikeuksiamme. Apple hyötyy jatkuvasti kustannuksellamme ja kieltäytyy korvaamasta sitä meille, Qualcommin varatoimitusjohtaja Don Rosenberg kertoo.

Apple ja Qualcomm käyvät oikeutta patenteista ja lisenssimaksuista usean eri maan tuomioistuimissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wall Street Journalin mukaan vielä ei ole tiedossa, milloin myyntikielto astuu voimaan. Vielä maanantaina Apple myi yhä uusimpia kiellon piirissä olevia puhelinmallejaan verkkokaupassaan myös Kiinassa.

Applen tiedottaja kertoi lehdelle, että yhtiö aikoo valittaa tuomioistuimen päätöksestä Kiinassa ja pitää kaikki puhelinmallinsa kauppojen hyllyillä.