Digitoday

Windowsiin tulee iso muutos – ja monta pienempää

Julkaistu:

Edge-selain
Windows 10:n Edge-selain uudistuu perin pohjin ja tulee myös vanhoille Windowsin versioille.
Huhu oli totta. Microsoft uudistaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän oletusselaimen Edgen vaihtamalla sen ohjelmistomoottorin. Yhtiö kertoo blogissaan alkavansa käyttää Edgen pohjana alkujaan Googlen kehittämää Chromiumia, jota käytetään esimerkiksi maailman suosituimmassa selaimessa, Google Chromessa.
Asiasta uutisoi muun muassa ZDNet. Microsoftin tavoitteena on avoimen koodin Chromiumin avulla tehdä Edgestä paremmin toimiva ja yhteensopivampi internetin sisällön kanssa. Yhtiö ei sitä sanonut, mutta epäilemättä tarkoituksena on myös pelastaa Edge käyttötilastojen pohjamudista, jonne se on sijoittunut alusta pitäen.

Microsoft myös laajentaa Edgen saatavuutta. Windows 10:n lisäksi sitä ollaan tuomassa Windows 7:ään ja 8.1:een ja myös Applen macOS:lle. Edge alkaa myös saada päivityksiä entistä tiheämpään tahtiin.

Edge-nimi näyttää kuitenkin pysyvän ennallaan. Muutos on tavallisen käyttäjän kannalta muutenkin verrattain huomaamaton ja saapuu tulevaisuudessa tavallisena päivityksenä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Microsoft ei valottanut aikataulua muuten kuin povaamalla uuden Edgen testiversiota kehittäjille varhain ensi vuonna. On epäselvää, ehtiikö selain laajaan käyttöön kevään seuraavan Windows 10 -suurpäivityksen yhteydessä, kuten aiemmin veikattiin.

Microsoft testaa Windows 10:n kehittäjäversioissa parhaillaan monia muitakin uudistuksia. Niihin lukeutuu muun muassa uusi valoisa teema käyttöliittymälle.
Lisäksi luvassa on jo aiemmin odotettu älykkäämpi päivitystoiminto, jonka pitäisi osata varoa aloittamasta Windows-päivityksiä käyttäjän työskennellessä tietokoneella. Muihin testattaviin toimintoihin lukeutuvat muun muassa tehokkaampi Windows-haku ja Snip & Sketch -ruutukaappaustyökalu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt