Saara Aallon Monsters on Suomen katsotuin Youtube-video vuonna 2018 - Digitoday - Ilta-Sanomat

”Mielenkiintoinen top-listallakin näkyvä ilmiö” – tässä Suomen katsotuimmat Youtube-videot vuonna 2018

Suomalaisten suosimat videot ovat varsin musiikkipitoisia.

7.12.2018 16:00

Googlen kanssa samaan Alphabet-konserniin kuuluva Youtube on julkistanut Suomen vuoden 2018 katsotuimmat nettivideot.

Vuoden katsotuin musiikkivideo on Saara Aallon Monsters. Sitä on katsottu yli 3,5 miljoonaa kertaa.

Suomalaiset pitävät paljon omalla kielellään tehdystä musiikista, sillä suomalaisartistit olivat erittäin hyvin edustettuina listalla. Seuraavaksi suosituimmat musiikkivideot ovat Tuure Boelius - Lätkäjätkä-Ville, XXXTENTACION - SAD!, Evelina - Sun Vika, Clean Bandit - Solo feat. Demi Lovato, Elastinen - Supervoimii, Gettomasa - Lössi, Haloo Helsinki! - Kaksi ihmistä, Sanni - Jacuzzi ja Lil Pump - ESSKEETIT.

17-vuotiaan Boeliuksen julkaisema Lätkäjätkä-Ville muodostui puheenaiheeksi keväällä, sillä se käsitteli varsin arkaa aihetta, homoseksuaalisuutta jääkiekossa. Tämä poiki jopa tappouhkauksia, mutta Boelius sai taakseen nimekkäitä tukijoita.

Myös katsotuimmat ei-musiikkivideot ovat sisällöltään varsin musiikkipitoisia. Niistä suosituin oli Pasi ja Anssi - Mahtava peräsin ja pulleat purjeet (feat. Jaakko Laitinen), jota on katsottu 2,2 miljoonaa kertaa.

Youtuben mukaan katsotuimpien videoiden listalle nousee runsaasti viihdesisältöjä, mutta suomalaisessa tarjonnassa korostuu monimuotoisuus. Suosituimpien joukossa on niin harraste- ja opastussisältöä kuin musiikkia ja elokuvia.

Silti myös toiseksi katsotuin ”ei-musiikkivideo” on musiikkia. Kyseessä on Ansa Kynttilä feat Pikku G.Me ollaan nuoriso, joka on peräisin Putouksen 9. kaudelta. Kolmanneksi suosituin on ASMR Sita Sofian Stressaako? Katso tämä video.

– Mielenkiintoinen top-listallakin näkyvä ilmiö on maailmalla suosittu ASMR eli videot, joiden tarkoituksena on tuottaa ääniä, jotka saavat aikaan rentouttavia tuntemuksia, Googlen tuotemarkkinointipäällikkö Yacine Samb sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?