Yle Areenaa pääsee nyt katsomaan koko EU:ssa – yksi iso rajoitus - Digitoday - Ilta-Sanomat

Yle Areenaa pääsee nyt katsomaan koko EU:ssa – yksi iso rajoitus

Yle Areenan maaestot poistuvat.

Julkaistu: 5.12.2018 13:04

Yle Areenaa pääsee nyt katsomaan toisesta EU-maasta käsin, mutta toistaiseksi tyytyminen on suoriin lähetyksiin.

Yleisradio on aloittanut kokeilun, jossa Yle Areena -suoratoistopalvelua pääsee käyttämään Suomen ulkopuolella toisessa EU-maassa. Kokeilu koskee vain TV1:n, TV2:n ja Teema Femin suoria lähetyksiä Areenan Android- ja iOS-sovelluksissa.

Areenan laaja tallennettujen ohjelmien kirjasto avautuu myöhemmin.

– Me teemme tätä vaiheittain. Tässä vaiheessa olemme avanneet tv-kanavien suorat lähetykset, ja tallenteet tulevat katsottavaksi heti, kun se on teknisesti valmista, Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakana kertoo.

Laki mahdollisti Areenan EU-katselun viime huhtikuusta lukien. Yle on pitkin vuotta pyrkinyt siihen, että palvelu avautuisi EU:ssa matkaaville tämän vuoden aikana. Tallenteiden puuttuminen toistaiseksi ei Haakanan mukaan johdu tekijänoikeuksista. Nämä kysymykset on jo ratkaistu.

EU-katselu edellyttää, että käyttäjä on luonut itselleen maksuttoman Yle Tunnuksen. Sen lisäksi käyttäjän pitää vierailla Yle Tunnuksen profiilisivullaan ja vahvistaa siellä kotipaikkansa esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Tämän jälkeen katselu on mahdollista.

EU-katselu ei toistaiseksi onnistu selaimen kautta esimerkiksi kannettavalla tietokoneella. Toistaiseksi Haakanalla ei ole antaa aikataulua, koska myös selaimella katselu tulee mahdolliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?