Digitoday

Supercellin Paananen tuo uuden koulun Suomeen: ei lainkaan opettajia, ”työllistymisaste 100 %”

Julkaistu:

Slush
Helsinkiin perustettava Hive Helsinki perustuu ranskalaisen 42-koodaajakoulun oppeihin.
Slushissa puhunut Supercellin toimitusjohtaja ja perustajiin kuuluva Ilkka Paananen kertoo tuovansa koodaajapulasta kärsivään Suomeen kokonaan uudenlaisen oppilaitoksen. Kyseessä on koodaajaoppilaitos, jossa ei ole luokkia, opettajia tai oppikirjoja. Oppiminen perustuu vertaisoppimiseen, joka tapahtuu yhteisissä ongelmanratkaisuprosesseissa.

Hive Helsingiksi kutsuttu oppilaitos perustuu pariisilaisen 42-oppilaitoksen oppeihin. Paanasen mukaan 42:n perustaja Xavier Niel antaa oppimateriaalinsa Hiven käyttöön maksutta, kertoi Paananen.

Kouluun haetaan verkossa olevilla pääsykokeilla, joissa testataan muun muassa luovuutta ja ongelmanratkaisua. Puolet Ranskan 42:aan pääsevistä opiskelijoista ei ole koodaustaitoa ennen sisäänpääsyä, mutta valmistuneiden työllistymisprosentti on silti 100, Paananen kertoo. 30 prosenttia ryhtyy yrittäjiksi.

Helsingin-kouluun hakijoiden on oltava 18–30-vuotiaita. Verkossa tehtävän ykkösvaiheen jälkeen suoritetaan peruskurssi, jonka perusteella suoritetaan seuraava karsinta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paananen sanoo Hive-nimen (mehiläispesä) tulevan siitä, että kyseessä on liike, eikä pelkkä koulu. Oppilaitos rahoitetaan säätiöllä, jota Supercell rahoittaa ensimmäisen 5 vuoden ajan. Paananen arvioi kustannuksiksi 8-10 miljoonaa euroa.

– Emme haluaisi ihmisten näkevän tätä Supercellin projektina, vaan yleishyödyllisenä ja koko yhteiskuntaa hyödyttävänä hankkeena, Paananen sanoi.

Opiskelijat harjoittelevat yrityksissä, kuten Supercell, Nvidia, Rovio, Elisa, F-Secure, Zalando, Wolt, Reaktor, Nokia ja Futurice.

Koulun johtokunta on riippumaton, ja sitä vetää Linda Liukas. Koulun johtajana toimii Minna Kivihalme.

Kouluun otetaan ensi vaiheessa 100 opiskelijaa, ja haku alkaa tammikuussa. Opetus alkaa elokuussa. Paanasen mukaan opiskelijoiden määrää kasvatetaan jatkossa. Koulu ei johda muodolliseen tutkintoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt