Digitoday

Facebookin suositut Naisen­huone ja Miesten­huone suljettiin yllättäen – jäseniä yhteensä liki 200 000

Julkaistu:

Facebook on sulkenut kaksi Suomessa suosittua keskusteluryhmään. MTV Uutisten mukaan yhteisöpalvelu on perustellut ratkaisua ryhmissä julkaistulla sopimattomalla sisällöllä.
Liki 200 000 keskustelijaa on hämmentynyt, kun Facebook on sulkenut tällä viikolla kaksi hyvin suosittua ryhmää, Naistenhuoneen ja Miestenhuoneen.

Naistenhuoneen ylläpitäjiin kuuluva Riikka Korteaho kertoi Naistenhuoneen sulkemisesta tiistai-iltana julkisessa Facebook-päivityksessään.
– Ylläpitämäni yli 100 000 jäsenen Naistenhuone Facebook-ryhmä on joutunut Facebookin tarkastukseen. Tämän vuoksi ryhmä ei tällä hetkellä ole näkyvissä, Korteaho kirjoitti ja antoi päivityksessään ymmärtää saaneensa useita yhteydenottoja aiheeseen liittyen.

Asiasta kerrottiin myös toisessa, ilmeisesti alkuperäisen ryhmän tilalle perustetun väliaikaisen Naistenhuone-nimisen ryhmän päivityksessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alkuperäinen Naistenhuone-ryhmä on ainakin väliaikaisesti suljettu tänään illalla Facebookin toimesta. Saman kohtalon koki myös Miestenhuone-ryhmä, viestissä kerrottiin ja muistuteltiin, että alkuperäinen ryhmäkin saatetaan vielä palauttaa Facebookin toimesta.

Ryhmän alkuperäinen perustaja Sami Kieksi kommentoi niin ikään Facebookista kadonneen ja yhtä lailla suositun Miestenhuone-ryhmän katoamista MTV Uutisille. Uutisen mukaan Facebook on hyllyttänyt ryhmät, koska niissä on jaettu materiaalia, joka rikkoo sivuston sääntöjä.

Facebook on vaatinut ryhmien ylläpitoa poistamaan sopimaton sisältö. Ylläpitäjien tulee Kieksin tietojen mukaan pyytää vielä sen jälkeen sosiaalisen median jätiltä tarkastusta. Sitä voi pyytää Facebookilta vain kerran.

Kieksi kommentoi Miestenhuoneen sulkemista myös julkisessa Facebook-päivityksessään maanantaina.
– Tähän ryhmään mahtuu noin 70 000 miestä. Osa näistä miehistä (yksittäistapaukset) jakaa ryhmään välillä aika kyseenalaista sisältöä. Me pyrimme ylläpidossa kitkemään näitä rajuimpia postauksia parhaamme mukaan ja säilyttämään samalla sananvapauden Suomen lain määrittämissä rajoissa, Kieksi kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat