Digitoday

Suomalaista unisormusta myyty nyt vuosi – ”Kovin jätkä ei ole se, joka nukkuu vähiten”

Julkaistu:

Slush
Sormuksen markkinoinnissa kärki on julkkiksissa.
Tasan vuosi sitten tuotteidensa myynnin aloittanut suomalainen älysormusten valmistaja Oura kertoo toimittaneensa asiakkailleen yli 30 000 älysormusta yli 100 maahan.

– Ja tilauksia tulee lisää joka päivä, kertoo Ouran markkinointijohtaja Marjo Piirto Slushissa.

Tämä on melko paljon tuotteesta, joka maksaa enemmän kuin aktiivisuusrannekkeet. Ourien hinta vaihtelee noin 320 euron perusmallista 1 000 euroa maksavaan, 5 timantilla varustettuun malliin.

Oura aloitti sormustensa ennakkomyynnin viime vuoden Slushin yhteydessä. Ensimmäiset sormukset toimitettiin runsaan puolen vuoden viiveellä tänä kesänä. Tällä hetkellä sormuksen odotusaika on kahdeksasta yhdeksään viikkoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ouran päätarkoitus on unen laadun tarkkailu ja parantaminen. Piirron mukaan tuote on auttanut ihmisiä huomaamaan unen ja levon tärkeyden. Lisäksi sormukset pysyvät paremmin käytössä kuin aktiviteettirannekkeet.

– Enää kysymys ei ole pelkästä aktiviteetista ja likkumisesta, vaan myös levon tärkeydestä. Kovin jätkä ei ole se, joka nukkuu vähiten, Piirto sanoo.

Oura on valinnut markkinointistrategiakseen vaikuttajamarkkinoinnin. Tämä tarkoittaa sitä, että Ouria on nähty maailmalla julkkisten, kuten urheilijoiden ja jopa kuninkaallisten sormissa.
– Emme kommentoi yksittäisiä käyttäjiä, Piirto muotoilee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän kuitenkin myöntää, että Oura satsaa ”pitkäaikaisiin kumppaneihin”. Näitä ovat muun muassa fitness-maailmasta tutut Alex Fergus ja Ben Greenfield.

– Kyllä me siihen pyrimme, että tämä olisi oikeanlainen tuote vaikuttajille. Ihmisille, joihin on helppo samastua, Piirto sanoo.

Yhtiö ilmoitti tällä viikolla uudesta 4,5 miljoonan euron rahoituksesta. Piirto kertoo, että rahoittajien joukossa ovat muun muassa Will Smith, Michael Dell ja Youtuben perustajiin kuuluva Steve Chen. Noin 60 prosenttia myynnistä tulee tällä hetkellä Yhdysvalloista.

Piirto sanoo Ouran kasvaneen suunnitelmien mukaan ja vuoden takaisen ennakkomyynnin ylittäneen kaikki odotukset.

Sormusvalmistaja työllistää tällä hetkellä 40 ihmistä, ja sillä on Suomen lisäksi toimintoja Britanniassa, Salsassa ja Hollannissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt