Digitoday

Huhu: Microsoft myöntää tappionsa – karsii Edge-selaimen Windowsista

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:n oletusselain vaihtuu, väittää Windows Central.
Microsoft on tekemässä radikaalin muutoksen Windows 10 -käyttöjärjestelmään, mikäli Windows Centralin nimetöntä lähdettä on uskominen. Uutispalvelun mukaan Microsoft on luopumassa Windows 10:n mukana tulevasta Edge-selaimesta.

Kyse on tarkalleen ottaen Edgen ytimessä ajettavasta moottorista nimeltä EdgeHTML, jonka tehtävänä on tulkita verkkosivujen koodia ja esittää sitten sivut käyttäjälle. Microsoft on tiettävästi korvaamassa tämän moottorin Chromiumilla, joka on tuttu esimerkiksi Googlen Chrome-selaimesta.

Microsoftin selainhankkeesta käytetään koodinimeä Anaheim. Ei ole tiedossa, luopuuko Microsoft Edge-nimen käytöstä tai onko uuden selaimen käyttöliittymä erilainen. Lopputuloksena pitäisi kuitenkin olla selain, joka toimii nykyistä Edgeä paremmin ja pystyy esittämään verkkosivut varmemmin. Windows Central odottaa uuden selaimen astuvan esiin Windows 10:n seuraavaa keväälle ajoitettua suurpäivitystä kehitettäessä.
Syynä Edgen oletetulle heivaamiselle on sen erittäin vähäinen käyttö ja yhteensopivuusongelmat Chromiumille suunniteltujen verkkosivujen kanssa. Edge on jatkuvasti laahannut pohjamudissa selainten käyttöosuuksia vertailtaessa. Googlen Chrome sen sijaan on johtanut tilastoja kirkkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä StatCounter antaa Chrome-selaimelle noin 62 prosentin kannatuksen ja Edgelle noin 2 prosentin kannatuksen. Edge on tässä tilastossa jopa Microsoftin edeltävän ja vanhentuneen Internet Explorerin takana.

Netmarketsharen mukaan Chromella on noin 66 prosentin osuus tietokoneiden selaimista, Edgellä noin 4 prosenttia ja Internet Explorerilla jopa noin 10 prosenttia.

Chromen lisäksi Chromium-moottoria käyttävät esimerkiksi Opera- ja Vivaldi-selaimet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt