Digitoday

Huhu: Microsoft myöntää tappionsa – karsii Edge-selaimen Windowsista

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:n oletusselain vaihtuu, väittää Windows Central.
Microsoft on tekemässä radikaalin muutoksen Windows 10 -käyttöjärjestelmään, mikäli Windows Centralin nimetöntä lähdettä on uskominen. Uutispalvelun mukaan Microsoft on luopumassa Windows 10:n mukana tulevasta Edge-selaimesta.

Kyse on tarkalleen ottaen Edgen ytimessä ajettavasta moottorista nimeltä EdgeHTML, jonka tehtävänä on tulkita verkkosivujen koodia ja esittää sitten sivut käyttäjälle. Microsoft on tiettävästi korvaamassa tämän moottorin Chromiumilla, joka on tuttu esimerkiksi Googlen Chrome-selaimesta.

Microsoftin selainhankkeesta käytetään koodinimeä Anaheim. Ei ole tiedossa, luopuuko Microsoft Edge-nimen käytöstä tai onko uuden selaimen käyttöliittymä erilainen. Lopputuloksena pitäisi kuitenkin olla selain, joka toimii nykyistä Edgeä paremmin ja pystyy esittämään verkkosivut varmemmin. Windows Central odottaa uuden selaimen astuvan esiin Windows 10:n seuraavaa keväälle ajoitettua suurpäivitystä kehitettäessä.
Syynä Edgen oletetulle heivaamiselle on sen erittäin vähäinen käyttö ja yhteensopivuusongelmat Chromiumille suunniteltujen verkkosivujen kanssa. Edge on jatkuvasti laahannut pohjamudissa selainten käyttöosuuksia vertailtaessa. Googlen Chrome sen sijaan on johtanut tilastoja kirkkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä StatCounter antaa Chrome-selaimelle noin 62 prosentin kannatuksen ja Edgelle noin 2 prosentin kannatuksen. Edge on tässä tilastossa jopa Microsoftin edeltävän ja vanhentuneen Internet Explorerin takana.

Netmarketsharen mukaan Chromella on noin 66 prosentin osuus tietokoneiden selaimista, Edgellä noin 4 prosenttia ja Internet Explorerilla jopa noin 10 prosenttia.

Chromen lisäksi Chromium-moottoria käyttävät esimerkiksi Opera- ja Vivaldi-selaimet.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ehdokkaat joutuivat koville Ressun lukion vaalipaneelissa
   Politiikka
  3. Åmselen kolmoismurhaaja Valjakkala taas epäiltynä rikoksista – poliisi vaati vangittavaksi, oikeus hylkäsi vaatimuksen
   Kotimaa
  4. Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”
   SM-liiga
  5. Suomalainen Hans, 54, löysi rinnalleen filippiiniläisen Sandran, 31: ”Kun täytin 50, ajattelin, että olen lopun elämääni sinkku”
   Seksi & Parisuhde
  6. Jarkko löysi kirpputorilta aarteen pilkkahintaan – asiantuntija täräyttää tiskiin todellisen hinnan
   Asuminen
  7. Matti Nykänen ei saa tavata lapsenlapsiaan – asiantuntija kertoo näkemyksensä surullisen yleiseen ilmiöön: ”Isovanhempi ei ole perheessä ykkönen”
   Viihde
  8. Kanerva: painostus hävittäjähankinnoissa vähintään yhtä kovaa kuin 1990-luvulla – ”Olen kuullut värikkäitä puheenvuoroja”
   Politiikka
  9. Remonttien kotimyynti kuriin, vaatii Kuluttajaliitto – ”Arkiongelma, joka voi viedä vararikkoon”
   Oma raha
  10. Tunti sitten
  11. Suomen junailema huippukokous kuivumassa kasaan – Ulkoministeriö: ”Kutsuja kannattaa lähettää sitten, kun niihin vastataan myönteisesti”
   Politiikka
  12. Äkillisesti leikkaukseen joutuneen Mari Ederin suunnitelmista tihkui tietoa – kilpailee maastohiihdon SM-kisoissa jo ensi viikolla
   Maastohiihto
  13. Näytä lisää