Windows 10 October 2018 Update aiheuttaa ongelmia Windows Media Playerissa ja Win32-ohjelmissa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10:n kovan onnen päivitys ei toimi kunnolla vieläkään – ”Bugisin ja epäluotettavin koskaan”

Julkaistu: 27.11.2018 12:05

Windows-asiantuntija Paul Thurrott on jo vetänyt johtopäätöksensä Windows 10:n uusimmasta suurpäivityksestä.

Microsoftin julkaisema Windows 10 -päivitys October 2018 Update on vaikeuksissa käyttöjärjestelmän mukana tulevan Windows Media Player -toisto-ohjelman kanssa. Asiasta kertoo Microsoftin tukiartikkelia lukenut Windows-asiantuntija Paul Thurrott.

Microsoftin mukaan päivityksen asentamisen jälkeen käyttäjät eivät välttämättä pysty käyttämään Media Playerin hakupalkkia, jolla videon voi siirtää haluttuun kohtaan. Ongelmaa korjataan, mutta aikataulu on epämääräinen.

October 2018 Updaten taival on ollut ongelmia pullollaan. Microsoftin piti vetää päivitys jakelusta pian sen alkuperäisen julkaisun jälkeen lokakuussa, kun eri käyttäjät menettivät runsaastikin tietojaan päivityksen virheen vuoksi. Päivityksellä on ollut ongelmia myös esimerkiksi zip-pakettien, ja Applen iCloudin kanssa.

Lue lisää:

– Selvää on, että Windows 10 versio 1809 – jonka saa asentamalla October 2018 Updaten – on bugisin ja epäluotettavin Windows 10:n ominaisuuspäivitys koskaan, Media Playerin ongelman itsekin todennut Thurrott tuomitsee.

Toinen uusi ongelma päivityksessä koskee niin sanottuja Win32-ohjelmia, kuten Muistiota. Microsoftin mukaan ohjelmia ei ole aina mahdollista asettaa oletukseksi niin, että tietyt tiedostot avautuvat aina samassa ohjelmassa. Tämä ongelma on määrä korjata vielä marraskuun aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?