Black Friday tulee: Gigantti ja Euronics paljastavat – näitä suomalaiset ostavat perjantaina - Digitoday - Ilta-Sanomat

Black Friday tulee: Gigantti ja Euronics paljastavat – näitä suomalaiset ostavat perjantaina

Perjantaina pidettävälle Black Friday -ostospäivälle ennustetaan kovaa kodinelektroniikan myyntiä.

Black Friday näkyi eilen selkeästi Lontoon katukuvassa. Suomeen ostospäivää on tuotu tällä nimellä vuodesta 2015.

20.11.2018 9:35

Tämän viikon perjantaina järjestettävä Black Friday -ostospäivä on juurtunut Suomeen jo melko hyvin. Vaikka se on virallisesti perjantaina, suuri osa elektroniikkaliikkeistä järjestää tarjouksia jo pitkin viikkoa.

Verkkokauppa.com aloitti tarjousviikon maanantaina 1000 tarjoustuotteella. Yhtiö kertoo tämän viikon kampanjan olevan sen historian suurin.

– Tästä tulee kaikkien aikojen suurin Black Friday, suomalaiset ovat selvästi muita pohjoismaita edellä mustan perjantain ostohulinoissa, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka tiedotteessa.

Elektroniikkaketju Power kertoo valmistautuvansa perjantaihin ekstrakapasiteetilla verkkokaupassaan. Yhtiö kertoo, että sunnuntai-illan ja maanantain välisenä aikana sen Black Friday -sivustolla on vieraillut 250 000 ihmistä.

Kodinelektroniikkaketju Euronicsin mukaan perjantaina myydään etenkin älypuhelimia, UHD Smart -televisioita, Bluetooth-kuulokkeita ja kaiuttimia. Kodinkoneissa menekkiä on kuivaavilla pesukoneilla, höyryuuneilla ja induktiotasoilla. Moni keskittää kodinkoneidensa uusimisen viikonlopulle. Ketjun mukaan ostospäivä on etenkin 24–34-vuotiaiden nuorten aikuisten ja lapsiperheiden suosiossa.

Gigantti kertoo myyneensä viime vuoden Black Fridayna 21 miljoonan euron edestä, ja odottaa tänä vuonna vieläkin suurempaa myyntiä. Viime vuoden suurimmat Black Friday -hitit olivat ilmalämpöpumput, suuret televisiot, imurit ja astianpesukoneet. Lisäksi viihde-elektroniikka, kuten pelikonsolit, pelit ja kuulokkeet, myyvät hyvin.

– Ennustamme, että esimerkiksi televisiot, kannettavat tietokoneet, puhelimet ja pyykinpesukoneet tulevat olemaan hittejä myös tänä vuonna, sanoo Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä.

Gigantin vuoden 2017 Black Fridayn suurimmat myyntituotteet olivat televisiot, kannettavat tietokoneet, puhelimet ja pyykinpesukoneet. Ostosuosiota nauttivat myös NHL18-peli, Chromecast-mediatoistin, ilmalämpöpumppu, partakone sekä sähköhammasharja.

Black Friday -hittejä vuonna 2016 olivat suuret televisiot, kannettavat tietokoneet, puhelimet, kuulokkeet ja kaiuttimet, ilmalämpöpumppu, astianpesukoneet, imurit sekä hiustenkuivaajat.

Vuonna 2015 asiakkaille kelpasivat suuret televisiot ja kodinkoneet. Lisäksi myytiin runsaasti varavirtalähteitä ja PlayStation 4 -pelikonsoleja.

Elektroniikkakauppojen lisäksi myös Sony ja Microsoft panevat pelejä Black Friday -alennukseen. Sekä Playstationin että Xboxin verkkokaupassa on tarjouksia koko viikon ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?