Digitoday

Musertava video: Applen entistä kalliimpi uutuus taipuu ”kuin tinapaperi käärittynä perunamuusin ympärille”

Julkaistu:

Apple
Taittuvat älypuhelimet ovat tulossa markkinoille, mutta Applen uusin tabletti tekee videolla saman – tosin tahattomasti. Lopputulos on ilkeää katsottavaa.
Applen uuden 11-tuumaisen iPad Pro -tabletin kestävyys on asetettu kyseenalaiseksi uudessa videossa, jonka julkaisi suosittu teknologiavloggaaja JerryRigEverything. Asiasta uutisoi muun muassa Hot Hardware.

Videossa iPad taittuu hyvin helpon näköisesti, kun sitä taivutetaan kaksin käsin. Tabletin hajoaminen tuo vahvasti mieleen taannoisen bendgate-kohun, jossa iPhone 6 -puhelinta epäiltiin luvattoman heikoksi. Tänä vuonna paljastui, että Apple tiesi ongelmasta etukäteen.

Lue lisää:
JerryRigEverything arvioi, että iPadin yksi heikkous on sen sivulaidassa keskellä oleva mikrofonin reikä. Laite taittui juuri tästä kohdasta.

Yhden videon perusteella on vaikea tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Teoriassa on esimerkiksi mahdollista, että kyseessä oli viallinen kappale. JerryRigEverything oli kurittanut tablettia ennen taivutusta muilla tavoilla, mutta lähinnä vain pintoja naarmuttaen.IPadin taipuminen tuskin olisi käytännössä yhtä iso ongelma kuin iPhone aikanaan, koska tablettia on vaikea tunkea taskuun. Tosin kuten videon tekijä huomauttaa, esimerkiksi tabletin päälle istuminen tai laukussa pitäminen voi hajottaa sen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– IPad Pro on ohut alumiinisäkki, missä ei ole rakennetta pitämässä sitä kasassa, kuin tinapaperi käärittynä perunamuusin ympärille, videolla todetaan.

Myös tabletin mukana tuleva Apple Pencil -kynä hajosi verrattain helposti testaajan käsissä. Videon perusteella kynää ei välttämättä kannata laittaa taskuun.

Applea on äskettäin arvosteltu muun muassa uuden iPad Pron hinnan nostamisesta verrattuna sen edeltäjään. Tabletin mahdollinen laatuongelma herättää kysymyksen, oliko hinnan nostamiselle mitään perustetta. 11-tuumaisen iPad Pron hinnat alkavat 909 eurosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt