Tässä suomalaisten uusi suosikkituote – myynti lisääntyi 24–40 prosenttia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tässä suomalaisten uusi suosikkituote – myynti lisääntyi 24–40 prosenttia

Suomalaisille kelpaa nyt äänentoisto. Etenkin kuulokkeet vaihtavat tiuhaan omistajaa elektroniikkakaupoissa.

Hifi- ja tietokonekuulokkeet ovat kasvattaneet myyntiään reilusti.

16.11.2018 7:00

Elektroniikan tukkukauppiaat ry:n julkaiseman tilaston mukaan kodintekniikan kauppa nousi tämän vuoden tammi–syyskuussa 6,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Monissa tuoteryhmissä tapahtui merkittäviä muutoksia. Kaikkein kovimmassa nousussa ovat kuulokkeet, joiden myynti on kasvanut hurjasti. Hifi- ja mobiilikuulokkeiden myynti kasvoi 24 ja tietokone- sekä pelikuulokkeiden 36 prosenttia. Edellisistä maksettiin keskimäärin 49 euroa ja jälkimmäisistä 73 euroa.

Suosiotaan kasvattivat myös soundbarit (+40 %) ja bluetooth-kaiuttimet (+16 %). Molempia myytiin tosin vähemmän kuin kuulokkeita. Kotiteattereiden suosio suorastaan romahti, sillä niiden myynti putosi alle puoleen(-56 %).

Televisioiden myynti kasvoi 5 prosenttia, ja yleisin koko tv:lle oli 55 tuumaa. Nopeimmin kasvoivat 4K uhd -televisiot, joita myytiin peräti viidennes enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Suomalainen maksoi telkkarista keskimäärin 643 euroa, uhd-mallin keskihinta oli 790 euroa. Suomalaiset ostivat 9 kuukauden aikana kaikkiaan 253 794 televisiota.

Älypuhelimien myynti väheni hieman (-2 %) ja niiden keskihinta asettui 395 euroon. Suomalaiset ostivat älypuhelimia 9 kuukauden mittausjaksolla kaikkiaan 1 660 606 kappaletta. Tablettimyynti piristyi 12 prosentilla ja älykellojen peräti 23 prosentilla. Edellisiä myytiin 305 547 ja jälkimmäisiä 147 494 kappaletta.

Perinteisemmän kodintekniikan puolella suosiotaan kasvattivat parranhoitovälineet, sähköhammasharjat sekä kuivausrummut.

Kodintekniikan myynnissä on tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuosina. Myyntiä on siirtynyt marraskuulle silloin järjestettävien Black Friday-, Cyber Monday- ja Singles Day -myyntipäivien myötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?