Digitoday

Piratismikirjeiden lähettäjä lopettaa perinnän – ”Asiasta koituneen runsaan huomion johdosta”

Julkaistu:

Piratismikirjeet
Perintäyhtiö sanoo jättävänsä tekijänoikeusperinnän siihen erikoistuneille yrityksille.
Perintätoimisto KTC Finland Oy ilmoittaa toimitusjohtajansa Tapio Järvisen allekirjoittamassa blogikirjoituksessa lopettavansa tekijänoikeusvalvontaan perustuvien saatavien perimisen. Syyksi KTC ilmoittaa ”asiasta koituneen runsaan huomion”.

– Korkean laatutasomme johdosta tulemme keskittymään nykyisten asiakkaidemme palvelemiseen ja jätämme tekijänoikeusvalvonnan siihen erikoistuneille yrityksille, Järvinen kirjoittaa.

KTC:n perintätoiminta joutui Etelä-Suomen aluehallintaviraston tutkintaan viikko sitten. Viraston tarkoitus oli tutkia, onko KTC noudattanut hyvää perintätapaa. IS Digitoday kirjoitti asiasta tuoreeltaan.
Järvinen kertoi IS Digitodaylle KTC:n noudattavan perintälakia ja hyvää perintätapaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Verkkokeskusteluissa ihmeteltiin, miksi KTC ei suostunut esittämään alkuperäistä perintälaskua sitä pyytäneiltä perinnän kohteilta. Järvinen perusteli toimintaa sen ”tavanomaisuudella perintäalalla”.
Epäselvyyttä herätti myös se, oliko KTC itse hankkinut perinnän kohteiden teletiedot teleoperaattoreilta. Järvinen kiisti jyrkästi asian IS:lle. Silti perintätoimiston lähettämissä maksumuistutuksissa käytettiin ilmausta ”olemme saaneet yhteystietonne teleoperaattoriltanne markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti”.

IS tiedusteli asiaa Järviseltä, joka vastasi seuraavasti:

– Maksumuistutuksen teksti on hieman epäselvä. Sillä on haluttu ilmaista, että yhteystiedot pohjaavat toimeksiantajiemme aikanaan saamaan markkinaoikeuden päätökseen. Tulemme täsmentämään mainitsemaanne maksumuistutusten kohtaa uusissa maksumuistutuksissamme.

Vuorokautta myöhemmin KTC ilmoitti lopettavansa perintätoimet.

Järvisen blogikirjoituksen mukaan KTC:n perimät saatavat ovat olleet luonteeltaan perimiskelpoisia ja aiheellisia sekä niiden vanhentuminen on katkaistu. Hän kehottaa kirjeen saajia toimimaan sen mukaisesti. Mikäli kirje koetaan aiheettomaksi, kehottaa Järvinen tekemään reklamaation.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  3. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  6. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  7. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  8. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  9. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  10. 2 tuntia sitten
  11. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  12. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  13. Theresa May toisteli tuttuja asioita puheessaan – labour-johtaja turhautui: ”Tilanne muistuttaa päivää murmelina”
   Ulkomaat
  14. Näytä lisää