Digitoday

Youtube poisti Red Dead Redemption 2 -videoita naisvihan takia

Julkaistu:

YouTube
Naisen kaltoinkohtelu uudessa hittipelissä oli liikaa Youtubelle, BBC kertoo.
Varoitus: Tämä juttu sisältää juonipaljastuksia Red Dead Redemption 2 -videopelistä.

Googlen videopalvelu Youtube on puuttunut videoihin, joissa äskettäin julkaistun Red Dead Redemption 2:n pelaajat kohtelevat kaltoin naisten oikeuksia puolustavaa naishahmoa. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi Youtubelle kymmenestä videosta, joista palvelu poisti kahdeksan.

Lähtöpassit saaneissa videoissa aktivistia muun muassa ammuttiin, heitettiin kaivoskuiluun tai syötettiin alligaattorille. Yhdellä poistetuista videoista oli yli miljoona katselukertaa, ja videon kommenteissa vitsailtiin mahdollisuudella hyökätä tasa-arvon edistäjää vastaan. Youtube myös sulki kanavan, jolla oli 473 000 tilaajaa.

Youtuben mukaan poistetut videot rikkoivat palvelun sääntöjä, jotka muun muassa kieltävät tarpeettoman väkivallan ja vihapuheen. Palvelu jätti kuitenkin linjoille kaksi videota, joista yhdessä naishahmo vedetään lassolla maahan ja sidotaan ja toisessa piestään tajuttomaksi.

On epäselvää, puuttuuko Youtube muihin samanlaisiin videoihin ilman, että niistä erikseen ilmoitetaan sille. Palvelusta on helppo löytää tälläkin hetkellä videoita, joissa samaa hahmoa kohdellaan kaltoin. Youtubessa on esimerkiksi koostevideo erilaisista tavoista murhata hahmo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Youtube on viime aikoina tiukentanut sääntöjään sallitusta sisällöstä. Esimerkiksi tuliaseita käsittelevät videot kiellettiin laajasti viime keväänä.
Vuosi sitten palvelu joutui rankan arvostelun kohteeksi lapsia käsittelevistä videoista, joita useat pedofiilit olivat kommentoineet. Youtube poisti 150 000 videota ja esti kommentoinnin vielä useammasta videosta.