Digitoday

Kuvat huhutusta laitteesta: Samsung esitteli tulevan taipuvan älypuhelimensa

Julkaistu:

Samsung esitteli kehittäjäpäivillään tulevan taittuvan älypuhelimensa.
Eteläkorealainen elektroniikkayhtiö Samsung järjestää vuosittaisen sovelluskehittäjille tarkoitetun tapahtumansa keskiviikkona ja torstaina San Franciscossa.

Kehittäjäpäivät käynnisti keskiviikkona tilaisuus, jossa yhtiö esitteli sovelluskehittäjille tulevaa taipuvaa älypuhelintaan, mistä yhtiö on jo jonkin aikaa vihjaillut.

Samsung esitteli samassa yhteydessä myös taitettavalle älypuhelimelle suunnitellun uuden Infinity Flex Display -näyttöteknologiansa.

Yhtiö ei ole toistaiseksi kertonut, milloin uutuuspuhelin tulisi markkinoille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Taipuvan puhelimen ideana on, että laitetta voi käyttää sekä puhelimena että tablet-laitteena. Tilaisuudessa yleisölle esitelty taskukokoinen älypuhelin taipuu keskeltä puoliksi muistivihkon tapaan.

Tilaisuudessa kerrottiin, että esitelty puhelin oli prototyyppi, ja esimerkiksi puhelinuutuuden lopullinen muotoilu tullaan paljastamaan vasta myöhemmin.

Samsungin puhelinyksikön toimitusjohtaja DJ Koh on kertonut asettavansa taipuisan puhelimen julkaisulle tiukat vaatimukset. Hän sanoi lokakuussa, että yhtiö ei julkaise laitetta, ellei se täytä hänen laatuvaatimuksiaan.

Viime viikolla julkaistiin maailman ensimmäinen taittuva puhelin nimeltä Flexpai. Ensikokeilijoiden mukaan kalifornialaisen Royole-yhtiön tekemä laite on taitettuna möhkälemäisen iso, ja sen käyttöjärjestelmä tuntuu toimivan tahmeasti. Sovellukset avautuvat vahingossa ja näytön suunta tuntuu vaihtelevan sekin satunnaisesti.


Lue lisää: Samsungilta pian älypuhelinten outokainen – kiusoittelee jo julkaisulla

Lue lisää: ”Lupaa hyvää” – tällainen on taittuva ihmepuhelin