Digitoday

Lehti tutki Applen hinnat – nousevat koko ajan: ”He tekevät sen, koska voivat”

Julkaistu:

Apple
Apple näyttää nostaneen laitteidensa lähtöhintoja selvästi viime vuodesta, Macworld kirjoittaa.
Apple pyytää vähintään 20 prosenttia aiempaa enemmän rahaa laitteistaan tänä vuonna, kertoo hintoja vertaillut Macworld. Sen mukaan iPhonen, iPadin, Apple Watchin, Mac minin ja Macbook Airin lähtöhinnat ovat kaikki selvästi suurempia kuin viime vuonna.
Ilmiö vaikuttaisi näkyvän myös eurohinnoissa. Suomessa iPhone 8 maksoi ilmestyessään 829 euroa, mutta iPhone XR:stä Apple pyytää 879 euroa. Viime vuoden 12,9 tuuman iPad Pro maksoi alimmillaan 919 euroa, mutta nyt sen uuden version hinta on 1129 euroa Applen kaupassa.

Tosin joiltakin osin Macworldin vertailu on kyseenalainen. On esimerkiksi epäselvää, onko Mac minin viime vuoden hinta vertailukelpoinen, koska sen edellisestä päivityksestä oli jo tuolloin kulunut kolme vuotta.

Macworld esittää yksinkertaista syytä hintojen nousulle: "Koska he voivat". Applella on erittäin vahva brändi, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Toistaiseksi ei ole tiedossa, missä kulkee ostajakunnan kipuraja. Apple-fanien oletettu valmius maksaa entistä enemmän antaa pohjaa myös Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaatimuksille Applen tuotannon siirtämisestä Yhdysvaltoihin. Tosin vanhat laskelmat viittaavat siihen, että esimerkiksi iPhonen hinta nousisi vähintään kaksinkertaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt