Peltipoliisit tulossa Google Mapsiin – nähty jo maailmalla - Digitoday - Ilta-Sanomat

Peltipoliisit tulossa Google Mapsiin – nähty jo maailmalla

Google saattaa tuoda uusia toimintoja Mapsiin lähiaikoina.

7.11.2018 13:43

Google on tuomassa Maps-karttapalvelun navigointiin uusia toimintoja, muun muassa Android Police kertoo. Jotkut käyttäjät ovat saaneet Mapsiin mahdollisuuden ilmoittaa onnettomuuksista ja peltipoliiseista.

Kuvakaappauksen perusteella Mapsin navigointiosioon voi olla tulossa uusi nappi, josta painamalla käyttäjä voi ilmoittaa joko onnettomuudesta tai nopeuskamerasta. Ei ole vielä selvää, millä tavalla Maps esittäisi yksittäiset ilmoitukset muille käyttäjille tai mikä on riittävä määrä ilmoituksia, jotta Maps ottaa ne vakavasti.

Maps on sisällöltään hyvin käyttäjävetoinen karttapalvelu. Tämä on mahdollistanut myös ronskit pilat.

Toiminnot ovat tuttuja yhtiön aikanaan ostamasta Waze-sovelluksesta. Googlen testi vaikuttaa olevan toistaiseksi varsin rajattu, eikä ole vielä varmaa, että onnettomuuksista taikka nopeusvalvonnasta kertominen tulee kaikkien käyttäjien saataville.

Molemmat toiminnot ovat sinänsä tuiki vanhoja ja esiintyivät jo taannoisissa erillisissä navigaattorilaitteissa, joita käytettiin ennen älypuhelimia tai autoihin integroituja navigaattoreita. Valvontakameroita on nähty aiemmin myös Here-kartoissa.

Kaikki Google Mapsin käyttäjädata ei ole käsin lähetettyä tai lisättyä. Moni ei tiedä, että tulee lähettäneeksi karttapalvelulle tietoja koko ajan ollessaan liikkeellä.

Lue lisää:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?