Digitoday

AFP: World Wide Webin keksijä pettyi internetiin, haluaa ”sopimuksen” sen käytöstä – ”Moni asia on mennyt pieleen”

Julkaistu:

Internet
Tim Berners-Lee haluaa, että internet pysyy turvallisena ja avoimena kaikille.
World Wide Webin keksijä Tim Berners-Lee haluaa toukokuuhun 2019 mennessä ”sopimuksen” internetin käytöstä, kertoo uutistoimisto AFP.

Berners-Leen, 63, mukaan hallitusten, yritysten ja kansalaisten pitäisi luoda selkeät sopimusehdot, jotta internet pysyisi ”turvallisena ja avoimena” kaikille.

– Moni asia on mennyt pieleen. Meillä on valeuutisia, meillä on ongelmia yksityisyyden kanssa, ihmisiä profiloidaan ja manipuloidaan, Berners-Lee sanoi Web Summit -tapahtumassa Lissabonissa.

Muiden alan pioneerien tavoin Berners-Lee näki aikoinaan internetin alustana, joka avaisi uusia näköaloja. Hän on kuitenkin pettynyt siihen, miten se on kehittynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monet Googlen, Facebookin ja muiden jättiyhtiöiden työntekijät ovat viime aikoina myöntäneet julkisesti katuvansa sitä, että heidän luomansa tuotteet ovat saattaneet olla haitallisia yhteiskunnan kannalta ja aiheuttaa addiktioita.

– Olemme menettäneet omien henkilökohtaisten tietojemme hallinnan, ja niitä tietoja käytetään aseena meitä vastaan. Pahansuovat toimijat manipuloivat valtaa uutisten ja tietojen saamisesta ympäri maailman, totesi Berners-Lee.

– Verkkoahdistelu on riistäytynyt käsistä, ja hallitukset sensuroivat yhä enenevässä määrin tietoa verkossa – tai sulkevat internetin täysin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt