Digitoday

Miinaharava huijaa sinua ensimmäisellä klikkauksella – 11 faktaa legendaarisesta pelistä

Julkaistu:

Pelaaminen
Miinaharava eli Minesweeper elää yhä, vaikkei sitä toimiteta Windowsin mukana. Kokosimme 11 seikkaa peliklassikosta.
Ilta-Sanomat Digitoday kertoi tänään, että Googlesta löytyy piilotettuna vuosikaudet Windowsiin kuulunut Miinaharava- eli Minesweeper-älypeli.
Monille se on ollut kuitenkin vaikea pelattava senkin takia, että siinä on käytettävä molempia hiiren näppäimiä: vasemmalla napilla paljastetaan ruudun sisältö, oikealla liputetaan miinan paikka.


Kokosimme 11 vähän tunnettua seikkaa pelistä, josta on tullut ikoninen yhdelle sukupolvelle Windows-käyttäjiä:

1. Vaikka peli tuli tunnetuksi Microsoftin Windowsista, se tehtiin alun perin OS/2-käyttöjärjestelmälle. Pelin kehitti Curt Johnson ja sen käänsi Windowsille Robert Donner. Molemmat olivat Microsoftin työntekijöitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Peli on osa minesweeper-pelityyppiä, jonka juuret ovat jo 1960-luvulla.

3. Miinaharava olin alun perin maksullinen, sillä se oli osa vuonna 1990 ilmestynyttä Windows-pelikokoelmaa Microsoft Entertainment Pack 1:tä. Kokoelman muut pelit olivat korttipelit Cruel, Golf ja Pegged, mahjong-peli Taipei, Tetris, TicTatctics-ristinolla sekä IdleWild-näytönsäästäjä.

4. Ilmainen Miinaharava esiteltiin osana Windows 3.1:tä vuonna 1992.


5. Windows XP oli viimeinen käyttöjärjestelmäversio, jonka mukana peli toimitettiin.

6. Pelissä on kolme vaikeustasoa. Vaikeustaso vaikuttaa miinojen määrään ja pelilaudan kokoon. Helpolla tasolla pelissä on 10 miinaa ja kentän koko on 9 x 9 ruutua. Keskitasolla miinoja on 40 ja ruutuja 16 x 16. Vaikeimmalla tasolla miinoja on 99 ja laudan koko on 30 x 16 ruutua.

7. Miinaharavaan on olemassa huijauskoodi. Kun näppäilet pelin ollessa auki xyzzy ja painat vasenta shiftiä, vasempaan yläkulmaan ilmestyy valkoisena loistava kuvapiste, kun hiiren kohdistin on miinoittamattoman ruudun yllä. Jos pikseli on musta, ruudussa on miina.

8. Microsoftin perustaja ja entinen toimitusjohtaja Bill Gates oli Miinaharava-koukussa. Hän poisti pelin omalta tietokoneeltaan, koska käytti siihen liikaa aikaa. Tämän vuoksi hän jäi pelaamaan iltaisin kollegansa tietokoneelle.


9. Peli ”huijaa” hieman. Miinat asetetaan paikalleen vasta ensimmäisen klikkauksen jälkeen. Tällä tavalla pelaaja ei voi koskaan osua miinaan ensimmäisellä vuorollaan.

10. Pelin nykyversiolla ei ole enää suomenkielistä nimeä. Sen nimi on nykyisin Microsoft Minesweeper.

11. Pelin kehittämistä on edelleen jatkettu. Ilmaiseksi Microsoft-kaupasta ladattavassa Microsoft Minesweeperissä on ”seikkailutila”, jossa hahmo etenee maan ytimeen pelejä pelaamalla.

Lähteet: Wikipedia, Microsoft, Techradar, Game Set Watch, Business Insider.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt