Digitoday

Julma aikasyöppö tuli takaisin – Googleen on piilotettu legendaarinen Windows-peli

Julkaistu:

Pelaaminen
Googlen hakukoneesta käsin pääsee pelaamaan vanhasta Windowsista tutuksi tullutta Miinaharavaa.
Miinaharava eli Minesweeper on Pasianssin (Solitaire) ohella peli, jonka ihmiset mieltävät osaksi Windowsia. Tämä johtuu siitä, että se on ollut mukana Windows 3.1:stä asti vuodesta 1992.

Itse peli on hieman vanhempi. Sen kehittivät Microsoftilla työskennelleet Curt Johnson sekä Robert Donner, ja se julkaistiin maksullisena pelinä vuonna 1990, kertoo Game Set Watch.

Kyseessä on pulmapeli, jossa pelaajan on osattava päätellä, missä pelilaudan peitetyissä ruuduissa on piilotettuja miinoja. Päättely tapahtuu käyttämällä laudalla olevia numeroita, jotka paljastavat ruudun vieressä olevien miinojen määrän. Jos ruudussa on miina, se merkitään lipulla. Jos ruutu on tyhjä, sitä klikataan. Miinoitetun ruudun klikkaaminen lopettaa pelin välittömästi.

Peli on piilotettu nyt myös Googlen hakukoneeseen, huomattiin Reddit-palvelussa. Sitä pääsee pelaamaan kirjoittamalla hakukoneeseen minesweeper tai miinaharava. Tällöin hakutulosten kärkeen ilmestyy pelaa Miinaharavaa -linkki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Googlen Miinaharavaa on näppärämpää pelata tietokoneella kuin puhelimella, koska peli on suunniteltu hyödyntämään hiiren kahta nappulaa. Puhelimella pelattaessa on näpäytyksen jälkeen valittava vielä erikseen, paljastaako vai liputtaako ruudun.

Hakukoneeseen piilotettua Miinaharavaa voi pitää pienenä vinoiluna Microsoftille, johon peli usein liitetään. Toisaalta Googlen hakukoneesta löytyy monta muutakin klassikkopeliä, kuten Matopeli, pasianssi, ristinolla sekä Pac-Man.
Miinaharavaa ei sisällytetä enää nykyisin Windows 10:een. Microsoftin virallisen version voi silti ladata ilmaiseksi Windows-sovelluskaupasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt