Windows 10:n Lähijako auttaa tietojen siirtämisessä tietokoneesta toiseen - Digitoday - Ilta-Sanomat

Älä sählää muistitikkujen kanssa – tietojen siirtoon on helpompikin tapa

Kotona olevien tietokoneiden kanssa voi jakaa tiedostoja Windows 10:n toiminnon avulla.

20.10.2018 16:00

Jotkut turvautuvat muistitikkuun, kun vaikkapa hauskan valokuvan haluaa siirtää perheen päätietokoneesta kannettavaan tai toisinpäin. Toiset lähettävät tiedostot sähköpostilla. Mutta on olemassa myös tapa siirtää tiedostoja suoraan koneesta toiseen, kunhan koneet ovat tavoitettavissa wifi- tai bluetooth-yhteydellä.

Windows 10:n Lähijako löytyy painamalla Windows 10:n alapalkin vasenta alanurkkaa ja valitsemalla hammasrattaan (Asetukset) > Järjestelmä > Jaetut kokemukset. Paina siellä Lähijako-kohdassa oleva vipu päälle sekä tiedostoja lähettävässä että vastaanottavassa koneessa. Jotta näet myös muut laitteet kuin ne, joihin olet kirjautunut Microsoft-tililläsi, valitse kohdasta "Voin jakaa tai vastaanottaa sisältöä kohteista" vaihtoehto "Kaikki lähistöllä olevat".

Sekä Microsoftin että ZDNetin mukaan kummankin tietokoneen pitää tukea bluetooth 4.0:aa, jossa on matalaenergiatuki. Tiedostojen jakaminen tapahtuu Resurssienhallinnan kautta. Se avataan painamalla Windowsin alapalkin keltaista kansiokuvaketta.

Resurssienhallinnassa etsi tiedosto, jonka haluat lähettää. Valitse ylhäältä Jaa-välilehti ja paina sen alta vihreää Jaa-nappia. Nyt avautuvassa ikkunassa pitäisi näkyä se tietokone, johon haluat tiedoston lähettää. Valitse se.

Vastaanottavassa tietokoneessa näkyy nyt ilmoitus saapuvasta tiedostosta. Valitse ilmoituksessa joko Tallenna ja avaa tai Tallenna.

Jos haluat jakaa verkkosivun, se tapahtuu Edge-selaimessa painamalla kyseisellä sivustolla selaimen oikean yläkulman nuolenkuvaa (Jaa).

Valokuvia voi myös jakaa Windowsin Valokuvat-sovelluksen kautta valitsemalla haluttu kuva ja painamalla sitten oikean yläkulman Jaa-nappia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?